Sağlık çalışanlarını kovduğu belirtilen otelden açıklama

Sağlık çalışanlarını kovduğu belirtilen otelden açıklama
Ücret karşılığı konaklayan sağlık çalışanlarını 'diğer müşteriler rahatsız oluyor' diyerek otelden attığı ileri sürülen İstanbul-Zeytinburnu'ndaki Novotel'den açıklama geldi.

Gazete Duvar'da yer alan haberde, Novotel'de konaklayan sağlık çalışanlarının, 'diğer müşteriler rahatsız oluyor' denilerek otelden kovulduğu ileri sürüldü. Koronavirüs hastalarını tedavi eden sağlık çalışanlarının salgını ailelerine bulaştırmamak için günlerdir otelde kaldığı belirtilen haberde, doktorların otelden zorla çıkarılmaya çalışıldığı ifade edildi. Herhangi bir bakanlığın talimatı olmadan otelde konakladıklarını belirten doktorlar, konaklama ücretini eksiksiz yatırdıklarını söyledi. Akfen Grubu'nun yatırımı olan otel, Fransız otel şirketi Accor tarafından işletiliyor.

Fatih Altaylı: Ayıp Novotel, ayıp!

Konuyu Twitter hesabından gündeme getiren Fatih Altaylı ise ''Ailelerine ve özellikle çocuklarına hastalık bulaştırmamak İçin parasını ödeyerek Zeytinburnu Novotel de kalan Cerrahpaşa tıp fakültesi çalışanı 8 doktor zorla otelden atılıyor. Ayıp Novotel. Çok ayıp'' mesajını paylaştı.

İddialarla ilgili olarak Accor'dan açıklama yapıldı. Grubun Eskişehir ve Kayseri'de iki Ibis otelini sağlık çalışanları açtığı belirtilen açıklamada, Novotel Zeytinburnu'nun yanına bulunan Ibis Otelin de sağlık çalılanlarına ayrıldığı duyuruldu.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Sosyal medya üzerinden yayılan ve Novotel Ailesi olarak bizleri derinden üzen paylaşımlar üzerine bu açıklamayı yapma gereği doğmuştur. Novotel Zeytinburnu’nda konaklayan sağlık çalışanlarımızı istemeden üzdüysek içtenlikle özür dileriz. Canlarını hiçe sayarak toplum sağlığı için gecesini gündüzüne katan sağlık çalışanlarımıza verdiğimiz önem ve değeri, ibis Eskişehir’de hizmetlerine sunduğumuz ve ibis Kayseri’de de yetkilileri hizmete sunmak üzere bilgilendirdiğimiz otellerimizle göstermiş bulunuyoruz. Sağlık çalışanlarımız acenta üzerinden gerçekleştirilen rezervasyonları doğrultusunda otelimizde konaklamaya devam etmekte olup, Novotel Zeytinburnu otelimizin hemen yanında yer alan İbis Zeytinburnu otelimiz tüm sağlık çalışanlarına hizmet verecektir. Accor Otel Grubu, tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs (Covid-19) salgınıyla mücadele kapsamında başta sağlık çalışanları olmak üzere çalışanlarına, ortaklarına ve topluma destek vermektedir.



Bu Haber 14.04.2020 - 08:44:24 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Ünsal Ereke 14.04.2020 - 09:16

    Bilgi vermek istedim. İstanbul Zeytinburnu Novotel, açıldığı 2007 tarihinden itibaren Fransız otel zinciri Accor tarafından işletilmektedir. https://twitter.com/fatihaltayli/status/1249755594644508680?s=20

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.