Ryanair'den rezervasyon rekoru

Ryanair'den rezervasyon rekoru

Ryanair'in son bir haftada 4 milyon 950 bin rezervasyon aldığı açıklandı. Uçak bileti fiyatlarındaki artışa dikkat çeken şirketin CEO'su O’Leary, ilk defa üst üste iki yıl uçak bileti fiyatlarında yüksek tek haneli artış yaşandığına tanık olduğunu belirtti.


Turizm Güncel - Dış Haberler

Ocak ayında rezervasyon rekorları kırdığını açıklayan Avrupa'nın en büyük bütçeli hava yolu Ryanair, ilk defa bir haftalık 5 milyon rakamına doğru ilerlediğini açıkladı.

Ryanair CEO'su Michael O’Leary, 2019 yılının geçtiğimiz haftasına denk gelen döneminde 4,1 milyon olan rezervasyon sayısının bu yıl 4 milyon 950 bine yükseldiğini ifade etti. O'Leary "Çok güçlü bir talep var. İnsanlar okul tatili döneminde fiyatların artmasından endişe ettiler. Otel fiyatları da oldukça yüksek. Bu nedenle ilkbahar ve yaz dönemi tatil rezervasyonlarını yaptırmak istiyorlar." dedi.

İngiltere'den yurt dışına dönük seyahatlerin hızlı bir geri dönüş kaydettiğini belirten Michael O’Leary, "İngiltere'de en güçlü rezervasyonlar geçen hafta yapıldı. Kayak bölgelerine dönük çok fazla bilet satışı oldu. Paskalya satışları çok güçlü, yaz satışları hızla artıyor, fiyatlar yükseliyor." dedi.

Bilet satışlarında resesyon etkisi gözlemlemediklerini söyleyen Ryanair CEO'su çok güçlü bir harcama trendinin olduğuna dikkat çekti. Üst üste ikinci yıl fiyatlarda yüksek tek haneli artışlar oluyor. Böyle bir şeyi 30 yıllık meslek hayatımda ilk defa gözlemliyorum." ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz yıl ortalama bilet fiyatının 40 eurodan 50 euroya yükseldiğini açıklayan Michael O’Leary, bu yıl ise fiyatların 54-55 euro bandına yükseleceğini söyledi.



Bu Haber 18.01.2023 - 14:37:02 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.