Korona sonrası fiyat savaşına hazırlanıyor

Korona sonrası fiyat savaşına hazırlanıyor

Dünya seyahat sektörü koronavirüs sonrasına odaklanırken, şirketlerin bu süreçte nasıl bir yol izleyeceği de yavaş yavaş ortaya çıkıyor. Ryanair CEO'su Michael O'Leary, fiyat savaşına işaret ediyor.


TurizmGüncel – Dış Haberler

Seyahat sektörü bir yandan kürsel ölçekte yaşanan pandeminin ne zaman sonlancağını merak ederken, bir yandan da olası senaryolara göre kendini hazırlıyor.

''Korona sonrası büyük bir fiyat savaşı yaşanacak, 2021 rekor yılımız olacak''

Bu şirketlerden biri de, rekabetçiliği ve ilginç kampanlarıyla adından sürekli söz ettiren Ryanair. Şu anda neredeyse uçaklarının tamamı yerde olan Ryanair'in patronu Michael O'Leary, korona salgını sonrası önlemlerin gevşetilmesiyle birlikte havacılık sektöründe büyük bir fiyat savaşının yaşanacağını belirtti. O'Leary, Ryanair'in büyük indirimler yapmaya hazırlandığını ve 2021 yılının kendileri için 'rekor' yıl olacağını ifade etti.

''Fiyat savaşını Ryanair kazanacak''

Uzmanlar, uçak üreticileri ve Uluslararası Hava Taşımcıları Birliği (IATA), havacılık sektöründe toparlanmanın uzun süreceğini söylerken, O'Leary, pandemi sonası toparlanmanın çok hızlı olacağı görüşünde. Koronavirüs sonrası yaşanacak 'fiyat savaşına' hazırlandıklarını belirten Ryanair CEO'su, ''Fiyat savaşını Ryanair kazanacak çünkü diğer hava yolu şirketleri büyük fiyat düşüşlerine ayak uyduramayacak.'' dedi.

''Apartmanlara hapsolan Kuzey Avrupalılar...''

Yolcu sayılarının kısa sürede normale döneceğini belirten Michael O'Leary, ''Fakat fiyatlar düşecek. Uçmaya başladığımız dakikada, koltuk satmaya başlayacağız. Diğer hava yolu şirketleri de aynı şekilde. Kuzey Avrupa'da insanlar apartmanlara hapsolmuş durumda. Okullar açılıp çocuklar okula başlamadan önce hepsi, makul güvenlik önlemleri içinde, tatile gitmek isteyeceklerdir.'' ifadelerini kullandı.

''İster 9.99 euro olsun, istersen 99 cent, umurumuzda değil...''

Fiyatlarda artışın gelecek yıl yaşanacağını ileri süren Michael O'Leary, koron sonrası sürece iyi hazırlandığını belirterek, ''Fiyat ister 9.99, ister 4.99, ister 1.99 euro, istersen 99 cent olsun, bunu neredeyse umursamıyoruz. Kısa vadedeki hedefimiz para kazanmak değil, pilotlarımızın ve kabin ekibimizin iş başı yapması ve uçakları yeniden havalandırması.'' şeklinde konuştu.



Bu Haber 17.04.2020 - 15:59:23 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.