‘’Müslümanları havalimanlarında fişleyin!’’

‘’Müslümanları havalimanlarında fişleyin!’’

Ryanair CEO'su Michael O’ Leary, teröristlerin genellikle Müslüman erkeklerden oluştuğunu ve havalimanalarında fişlenmerini gerektiğini söyledi.


TurizmGüncel - Dış Haberler

Times gazetesine demeç veren Ryanair CEO'su Michael O’ Leary, teröristlerin genellikle Müslüman erkeklerden çıktığını ileri sürerek, bu yolcuların havalimanlarında fişlenmesi gerektiğini söyledi.

''30 yıl önce İrlandalılardı, şimdi Müslümanlar''

Bu açıklamsı nedeniyle ırkçılıkla suçlanabileceğini belirten Michael O’ Leary, ''Bir şey söyleyemezsiniz çünkü terörizme genellikle Müslümanlar ikna ediliyor. 30 yıl önce ise İrlandalılardı. (...) Bunların hepsi kendi başlarına seyahat eden erkekler. Eğer yanında çocuğu olan bir aileyle seyahat ediyorsanız, korkmayın, patlama şansınız sıfırdır. Tehdit buradan geliyorsa önlem alın.'' ifadelerini kullandı.

''Havalimanlarından güvenlik tamamen faydasız''

Havalimanındaki güvenliklerinin tamamen faydasız olduğunu politikacıların halka 'sizi koruyoruz' mesajı vermek için bulunduğunu ileri süren Ryanair CEO'su, bu açıklamalarının ardından ırkçılık ve İslamofobi ile suçlandı. 

''Michael O’ Leary Irkçılığa göz kırpıyor, onu cesaretlendiriyor''

İngiliz İşçi Partisi Milletvekili Halid Mahmud, ''Bana Müslümanların hangi renkte olduğunu söylerse çok mutlu olurum. Kapağına bakarak kitap hakkında yargında bulunamazsınız. Bu hafta Almanya'da beyaz bir insan 8 kişiyi öldürdü. Bu olaydan dolayı beyaz insanları faşist olarak fişlemeli miyiz?  Michael O’ Leary, ırkçılığa göz kırpıyor ve onu cesaretlendiriyor.'' diyerek Michael O’ Leary'ye tepki gösterdi.



Bu Haber 22.02.2020 - 17:41:13 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.