Rusya'ya seyahatte PCR testi zorunlu oldu

Rusya'ya seyahatte PCR testi zorunlu oldu
Rusya'ya giden yabancı ülke vatandaşlarına PCR testi zorunluluğu getirildi.

Rusya İnsan Sağlığı ve Tüketici Haklarını Koruma Servisi (Rospotrebnadzor) Başkanı Anna Popova, yabancı ülke vatandaşlarının uçağa binerken yanlarında, Rusça veya İngilizce olarak hazırlanan negatif koronavirüs test sonucunu bulundurmaları gerektiğini söyledi.

TürkRus'ta yer alan habere göre bu test, uçuş gününden en fazla üç gün öncesine kadar yapılmış olmalı.

Rusya’ya gelen yabancıların daha önce, ülkeye giriş yaptıktan itibaren üç gün içinde koronavirüs testi yaptırma hakları bulunuyordu.

Popova, yurt dışından hava yoluyla ülkelerine dönen Rusya vatandaşlarının da artık “devlet hizmetleri” internet sitesinde özel bir anket doldurmalarının zorunlu olduğunu açıkladı.

Popova, uçakla yurt dışından dönen tüm Rusya vatandaşlarının Gosuslugi.ru sitesinde, uçuş kayıt işleminden daha geç olmamak kaydıyla anket doldurmaları gerektiğini söyledi.



Bu Haber 03.08.2020 - 10:26:58 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • veysel karani 01.11.2020 - 04:57

    cengiz yorumda noter ve rusca ceviri için para verdiğini yazmıssın ama bosuna vermissin. pcr testi ingilizce ve türkçe olarak verilir. rusya ingilizce ve rusça olarak istemekte. dolayısıyla ingilizce aldıgın test sonucunu vermen yeterli olurdu noter yada ceviriye ihtiyacın yok. sadece 250 tlye işlem bitiyor.

  • Cengiz 17.09.2020 - 06:20

    Lanet olsun ruslar sadece ellerinde kendileri uçakta doldurdukları bir kağıt ile ülkemize giriş yaparken biz 250 tl verip test 150 noter 100 TL tol parası 150 tl Rusça çeviri 650 tl ödeyip gidiyoruz lanet olsun lanet olsun bin kere lanet olsun

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.