Rusya’dan Mısır’a bir güzel haber daha

Rusya’dan Mısır’a bir güzel haber daha
Rusya'da koronavirüsle mücadele sürecini yönetmek içn kurulan Operasyon Merkezi, Mısır ve Birleşik Arap Emirlikleri'ne charter uçuş izni verdi.

TurizmGüncel - Dış Haberler

Mısırlı turizmcilerin Rusya pazarıyla ilgili beklentisi nihayet gerçek oldu. Ağustos ayında Rusya’dan Mısır’a sınırlı sayıda tarifeli uçuş izni veren ve sonrasında uçuş iznini sürekli genişleten Operasyon Merkezi, Mısır ve Birleşik Arap Emirlikleri'ne dönük tüm uçuş kısıtlamalarını kaldırdı. Aynı kararda Avusturya, İsviçre ve Finlandiya'ya dönük uçuş kısıtlamaları da kaldırıldı.

Merkez ayrıca, Rus turistin yoğun talep gösterdiği Tunus ve Tayland'a dönük uçuş yasağını da kaldırdı.

9 Kasım'dan itibaren Mısır ve Rus hava yolu şirketleri, Rusya'dan Mısır'ın turizm bölgeleri Şarm El Şeyh ve Hurghada'ya kısıtlama olmadan sefer yapmaya başlayacak.

Rusya turizm sektörü, Şarm El Şeyh ve Hurghada'ya dönük charter uçuş yasağının ve uçuş kısıtlamasının kaldırılması için hükümete çağrıda bulunuyordu.

Tam da Mısır'ın yüksek sezonunda

Rusya'nın charter uçuşlara izin vermesi, tam da Mısır'ın yüksek sezonuna denk geldi. Bu mevsimde deniz-kum-güneş tatili yapmak isteyen Rus turistlerin, Mısır'a ilgi göstermesi bekleniyor. Mısır'ın açılması aynı zamanda, kış döneminde Türkiye’ye gelecek Rus turistlerin kararını da olumsuz yönde etlileme potansiyeli taşıyor.



Bu Haber 15.10.2021 - 09:37:55 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.