Rusya'dan 10 yıllık turizm planı, işte hedefler

Rusya'dan 10 yıllık turizm planı, işte hedefler

Rusya Federasyonu'nun hazırladığı Ulusal Turizm Projesi, iddialı hedefler barındırıyor. Plan bir yanıyla Türkiye'yi de yakından ilgilendiriyor.


Rusya Federasyonu, hazırlıkları tamamlanmak üzere olan Ulusal Turizm Projesi ile, 2030 yılına kadar vatandaşlarını yurt dışına gitmekten vazgeçirerek tatillerini yurt içinde geçirmelerini sağlamayı amaçlıyor.

Devlet Başkanı Vladimir Putin'e bir brifing veren Başbakan Yardımcısı Dmitri Çernışenko, hazırlıkları tamamlanmak üzere olan Turizm Ulusal Projesi sayesinde önümüzdeki on yıl içerisinde iç turizmi üç kaç büyütmeyi amaçladıklarını söyledi.

Proje kasım ayında Putin'e sunulacak

Dmitri Çernışenko, Turizm Ulusal Projesi'nin Kasım ayında hazır olacağını ve devlet başkanına arzedileceğini söyledi. Çernışenko'nun iddiasına göre proje "küresel turizmin çehresini değiştirecek."

Turizm istihdamında hedef 6 milyon

Hükümetin hedefi proje sayesinde turizm istihdamını iki kat arttırarak 6 milyona çıkarmak, sektörün ekonomiye katkısını ise üç kat büyümek şeklinde açıklanıyor. Projenin esasını, altyapı yatırımlarının ve otel inşaatlarının arttırılması oluşturuyor.

TürkRus'un Moskovskiy Komsomolets gazetesinden aktardığı haberd uçuş yasağına rağmen hükümetin vatandaşları iç turizme yönlendirmekte güçlük çektiğini yazdı.

Nakit iade programı başarısız oldu

Hükümet cash Back (Nakit iade) tabir edilen bir program çerçevesinde ülke içinde 25 bin rublenin (2 bin 477 TL) üzerinde tur satın alan vatandaşlara 5 bin ruble nakit iadesi veriyor. Gazete programdan 3 milyon insanın yararlanması hedeflenirken, sayının 60 binde kaldığına dikkat çekiyor.

 Sektörel uzmanlar mevcut haliyle cash back sisteminin cazip olmadığı düşüncesinde. Hükümetse projeyi en azından yıl sonuna kadar uzatmayı istiyor.



Bu Haber 11.09.2020 - 09:38:39 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.