Rusya'da sezonun en pahalı kurtarma operasyonu Antalya'dan yapıldı

Rusya'da sezonun en pahalı kurtarma operasyonu Antalya'dan yapıldı
Rusya'da sezonun en maliyetli turist kurtarma operasyonu Antalya'dan yapıldı. Tatile geldikten sonra hastalanan kadın, hastanede gördüğü ilk tıbbi tedavinin ardından ambulans uçakla Rusya'ya götürüldü.

TurizmGüncel - Dış Haberler

Rusya'da sezonun en maliyetli kurtarma operasyonu Antalya'da hastalana bir kadın için gerçekleştirildi. Seyahat sigorta şirketi ERV'nin verdiği bilgiye göre, Volga bölgesinden Antalya'ya tatile gelen bir kadın turist, bilincini kaybetti ve acil olarak hastaneye kaldırıldı. Yoğun bakım ünitesinde tedaviye alınan Rus turiste beyin kanaması teşhisi konan kadın solunum cihazına bağlandı.

Ambulans uçakla Rusya'ya götürüldü

Burada bir ameliyat geçiren kadın, bir hafta sonra ambulans uçakla Antalya'dan Rusya'ya götürüldü ve Rusya'da tedavisine devam edildi. Halen uygun koşullarda tedavisi devam eden Rus turist için sigorta şirketinin kasasından 3 milyon ruble (39 bin 970 dolar) para çıktı.

2020'deki en pahalı turist kurtarma operasyonu

Antalya'ya geldikten sonra hastalanan kadının ambulans uçakla Rusya'ya götürülmesi için 26 bin 700 dolar, Türkiye'deki hastane giderleri için ise 13 bin 270 dolar harcandığı kaydedildi. Bu rakamın 2020 sezonundaki en pahalı kurtarma operasyonu olduğunu açıklayan ERV, 2019'daki en pahalı kurtarma operasyonun 2,8 milyon ruble (36 bin dolar) ve 2018'deki en pahalı kurtarma operasyonunun ise 7,9 milyon ruble (105 bin dolar) olduğu kaydedildi.



Bu Haber 15.09.2020 - 08:52:30 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.