Rusya’da paket tatil satışları düşüyor mu yükseliyor mu?

Rusya’da paket tatil satışları düşüyor mu yükseliyor mu?

Özellikle son bir haftadır Rusya turizm pazarındaki Türkiye satışları ile ilgili çelişkili haberler geliyor.


Turizm Güncel – Özel

Türkiye’nin en büyük iki turizm pazarından biri olan Rusya’daki Türkiye tatili satışlarına ilişkin haberler kafa karışıklığına neden oldu.

Rus medyasında yayınlanan haberlerde, tur operatörlerinin 2023 yaz programının yüzde 40’ını sattığı, Türkiye’ye dönük erken rezervasyon satışlarına yoğun ilgili olduğu belirtilirken, sahadan da birbirini çelen haberler geliyor.

“Satışlar deprem öncesinin yüzde 80’ine ulaştı”

Rusya pazarında faaliyet gösteren kimi tur operatörleri, deprem ile birlikte sıfırlanan satışların gelinen noktada deprem öncesinin yüzde 80’ine ulaştığını, yoğun bir satış yapıldığını belirtiyor. Bir tur operatörünün yetkilisi “Ruslar sezonda uçak sıkıntısı yaşanacağını düşündüğü için yerini şimdiden garantilemek istiyor. O nedenle şu anda satışlar oldukça yüksek.” derken, bazı tur operatörleri ise tam tersi bir durum yaşandığını ifade ediyor.

“Rusya pazarında şu anda böyle bir satış durumu yok”

Turizm Güncel’e bilgi veren Rusya pazarının önde gelen tur operatörlerinden birinin üst düzey yetkilisi “Bu tip haberler bazı tur operatörleri tarafından marketing amaçlı servis ediliyor. Rusya pazarında şu anda böyle bir satış durumu yok. Tur operatörlerinin sattığı ürünler ve bu ürünlerin fiyatları aşağı-yukarı aynı iken, bazılarında yüksek satış olması, bazılarında ise satışların zayıf kalması düşünülemez. Rusya pazarı bu sene de son dakikada şekillenecek. Türkiye’ye gelecek Rus misafir sayısı da pazara arz edilecek koltuk kapasitesine bağlı olarak değişir. Bu yıl yaklaşık 2022 yılındakine benzer rakamlara ulaşırız.” dedi.

“Nisan-mayıs için iptal edilen uçaklar var”

Rusya pazarından başka bir turizmci ise “Rusya pazarında tarihin en kötü satış dönemlerinden biri yaşanıyor. Haberlerde bahsedildiği şekilde bir satış ivmesi yok. Nisan ve mayıs ayları için iptal olan uçaklar var.” diye konuştu.



Bu Haber 31.03.2023 - 14:53:41 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.