Rusya’da nisan ve mayıs aylarının tamamı iptal!

Rusya’da nisan ve mayıs aylarının tamamı iptal!

Türkiye Otelciler Federasyonu Başkanı Sururi Çorabatır, Rusya’da iptallerin mayıs ayına sarkmadığını açıkladı. Ancak konuştuğumuz Rus seyahat şirketleri, tersini ifade etti.


TurizmGüncel

TÜROFED Başkanı Sururi Çorabatır, Rusya’da iptallerin mayıs ayına sarkmadığını belirtti. Sözcü gazetesinden Sayime Başçı’ya konuşan Çorabatır, “Yeni rezervasyon olmamakla birlikte 15 Mayıs sonrası için iptallerin oranı oldukça azalmış durumda. Nisan ayında salgının kontrol altına alınmasını umuyoruz. Salgın kontrol altına alındığı takdirde, alınacak tedbirlerle birlikte, ilk dönüş turizm sektöründe başlayacaktır. Tatil ihtiyacı içinde olan insanlar için uçak seferleri varsa 4 saat içinde tatilini planlayabilecek” diye konuştu. Çorabatır, bu durumdan ilk ayağa kalkan sektörün turizm sektörü olacağını dile getirdi.

Nisan ve mayıs aylarının tamamı iptal

TurizmGüncel’e konuşan Rus tur operatörleri ise, Rusya’dan Türkiye’ye dönük nisan ve mayıs turlarının tamamen iptal edildiğini açıkladı. Rus şirketler, nisan mayıs turlarının tamamına yakınının iptal edildiğini, kalan az sayıdaki rezervasyonun ise Soçi, Kırım, Türkiye olarak haziran ve temmuz aylarına kaydırıldığını belirtti.

TurizmGüncel’in ulaştığı Rus Tur Operatörleri Birliği (ATOR) İcra Kurulu Başkanı Maya Lomidze de söz konusu bilgiyi doğruladı.

Çorabatır: Yanlış anlaşılma var

Konuyla ilgili olarak TurizmGüncel’e açıklama yapan Sururi Çorabatır, ortada bir yanlış anlamanın olduğunu ifade etti. Söz konusu ifadeyi mayıs sonrasında turizmin yeniden başlamasının öngörüldüğü dönem için kullandığını kaydeden Çorabatır, demeci verdiği tarihte şartların daha farklı olduğunu da sözlerine ekledi.



Bu Haber 03.04.2020 - 17:09:33 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Gökhan angın 03.04.2020 - 08:55

    Daha ciddi insanlar ın öngörüsü olan insanların bu makamlara gelmesi lazım , sokağa Çıkma yasağı var çoğu ülkede gelecek ay oteller dolacak diyor

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.