Rusya’da hangi tur operatörleri KDV’den muaf olacak?

Rusya’da hangi tur operatörleri KDV’den muaf olacak?

Rusya’da iç turizm ve incoming tur operatörlerinin KDV’den muaf tutulmasına ilişkin öneri Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından onaylandı.


Turizm Güncel – Dış Haberler

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ekonomik Kalkınma Bakanlığının tur operatörlerinin yurt içi ve incoming turizm ürünlerini KDV'den muaf tutma önerisini onayladı.

Rusya Tur Operatörleri Birliğinin (ATOR) bülteninde yer alan habere göre, ülkede iç turizm ve incoming yapan tur operatörlerinin ürünleri KDV’den muaf olacak. Haberde, kararın 1 Ocak 2023 - Temmuz 2027 dönemini kapsayacağı belirtildi.

Rusya Maliye Bakanı Anton Siluanov,  3-4 milyar ruble gelir kaybı yaratmasına rağmen kararı desteklediklerini ifade etti.

Verginin sadece otellerde sıfırlanması nedeniyle toplu olarak oda ve ulaşım satın alan tur operatörlerinin yüzde 0 KDV girişi - yüzde 20 KDV çıkışı şeklinde bir durumla karşı karşıya kaldığını kaydeden Rusya Federasyonu Ekonomik Kalkınma Bakanı Maxim Reshetnikov, bunun da KDV'yi ciro üzerinden alınan bir vergiye dönüştürdüğünü belirtti. Reshetnikov, mevcut uygulama nedeniyle büyük tur operatörlerinin basit vergi sistemiyle çalışan küçük acentelere ve platformlara karşı rekabette zemin kaybettiğine dikkat çekti.

Ülkede turizmin geliştirilmesi için tur operatörlerine ihtiyaç olduğunu ifade eden Rusya Federasyonu Ekonomi Bakanlığı kapsamlı ürünler geliştirip kaliteli garanti eden ve yeni destinasyonlar açan tur operatörlerinin turizm sektörünün bel kemiği olduğuna vurgu yaptı.



Bu Haber 25.01.2023 - 09:26:37 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.