Rusya’da ‘Alkolsüz her şey dahil’ Türkiye tatili dönemi mi başlıyor?

Rusya’da ‘Alkolsüz her şey dahil’ Türkiye tatili dönemi mi başlıyor?
Rusya’da tur operatörlerinin ‘Alkolsüz her şey dahil’ Türkiye turu satmaya başladığı belirtiliyor.

RİA Novosti’nin "Tur operatörleri, Türkiye turlarında yüzde 7-9 daha ucuza ‘alkolsüz her şey dahil’ turları satıyor" haberi yankı buldu.  

Rusya Tur Operatörleri Birliğinin (ATOR) web sitesindeki habere göre, tur operatörleri, yeni uygulamaya Türkiye'de alkollü içkiye uygulanan vergilerin yüksek olmasından kaynaklanan fiyat artışlarını gerekçe gösterdi.  

Seyahat Acentaları Birliği (ATA) Başkan Yardımcısı Aleksan Mkrtçyan ise, Türkiye'ye alkolsüz her şey dahil tur satışı yapıldığı yönündeki bilgiyi yalanladı.

TürkRus’un aktardığı RIA haberine göre Rus tur operatörleri, bu yıl ilk kez alkolü pakete dahil etmeden "her şey dahil" turların satışına başlandığını belirtiyor.

Habere ilk "resmi" tepki Rusya Duması milletvekili Vitali Milonov'dan geldi. Milonov, Türkiye'ye tur satarken alkolün her şey dahil sisteminden çıkarılması fikrinin kesinlikle doğru olduğunu savundu. Milonov, "İçmek istiyorsanız lütfen parasını ayrıca ödeyin, kimse size yasaklamıyor. Ama her şey dahil yapmamalısınız. Çünkü memlekete döndüğünüzde içmeye devam ediyorsunuz ve bizim bu kadar çok içen insanlara ihtiyacımız yok. İçki içmeyen ve çalışan kişilere ihtiyacımız var” dedi. 

Milonov bir adım ileri giderek, Rusya da dahil olmak üzere her şey dahil turların her yerde tamamen alkolsüz hale getirilmesi çağrısında bulundu.


Bu Haber 29.08.2023 - 08:37:12 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.