Rusya ve Ukrayna nedeniyle umudu azalan turizmciye İngiliz turist morali

Rusya ve Ukrayna nedeniyle umudu azalan turizmciye İngiliz turist morali

Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle umutları azalan Marmarisli turizmciler bu yıl İngiliz turistlerin beklenenden erken gelmesiyle moral buldu.


Savaş nedeniyle rezervasyonların sıfırlandığı Rusya ve Ukrayna pazarları turizmcileri tedirgin ederken, İngiliz turistlerin beklenenden erken gelmesi Marmarisli turizmcileri sevindirdi.

Sözcü gazetesinden Mustafa Sarıipek’in haberine göre, İngiltere hükümetinin koronavirüs tedbirleri kapsamında Türkiye'yi 22 Eylül tarihinden itibaren kırmızı listeden çıkararak seyahat edilebilir ülkeler arasına alması sonrası rezervasyonlar artmaya başladı.

Yasağın kalkmasıyla birlikte, planlı tatil yapmaları ile tanınan İngilizler, yılbaşından itibaren ön rezervasyonlarını yapmaya başlamıştı.

İngilizler tarafından “ucuz tatil yeri olarak adlandırılan Marmaris'te son iki haftada Dalaman Havalimanı'na 15 uçağın iniş yaptığı belirtildi. Öte yandan turizmciler İngiltere'de okulların kapanması ardından Marmaris’te haziran, temmuz ve ağustos aylarında İngiliz turist sayısının çok daha artacağından umutlu.



Bu Haber 11.04.2022 - 10:56:31 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • 2023 te sıkıntı olacak

    No name 2 11.04.2022 - 12:06

    2023 te sıkıntı olacak artan oda fiatalri ve enflasyon yetersiz personel sayısı maliyetler rezervasyonakrin yüzde 65.70 mısıra kaymış durumda şuanda koskoca mardan bile tv de reklam yapıyor zor bir durumdayız...

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.