Rusya ve İsviçre’deki acenteler İsrail turlarını iptal etti

Rusya ve İsviçre’deki acenteler İsrail turlarını iptal etti

Hamas’ın Gazze’den İsrail’e düzenlediği ‘Aksa Tufanı’ operasyonu sonrası Rusya ve İsviçre’deki seyahat acenteleri İsrail’e düzenledikleri turları iptal ettiklerini açıkladı.


İsrail’in abluka altında tuttuğu Gazze’de, Hamas’ın silahlı kanadı olarak bilinen İzzeddin Kassam Tugayları tarafından başlatılan ‘Aksa Tufanı’ operasyonu nedeniyle birçok ülkede tur operatörleri veseyahat acenteleri İsrail turlarını askıya alma kararı aldı.

Operasyonun ardından başta Lufthansa, Emirates, Air France-KLM, Ryanair,  Aegean, Swiss, Austrian Airlines, Wizz Air, Air Canada ve Polonya hava yolu LOT İsrail uçuşlarını iptal emişti.

Rusya Federasyonu’nda turizm sektörünü denetleyen Ekonomik Kalkınma Bakanlığı, İsrail’e seyahat edecek Ruslar için tavsiyelerde bulunarak; ülkedeki durum normalleşene kadar bu ülkeye turizm amaçlı seyahat etmekten kaçınmalarını, tur operatörlerinin ise bu ülkeye yönelik seyahat satışlarını askıya almalarını tavsiye etti.

GazetemRu’nun aktardığına göre, Rusya’da faaliyet gösteren tur operatörleri Intourist ve Russian Express’in basın servisinden RIA Novosti’ye yapılan açıklamada, Ekonomik Kalkınma Bakanlığı’nın tavsiyesi üzerine İsrail turlarının satıştan çekildiği belirtildi.

Şirketin basın servisinden yapılan açıklamada “Intourist, Ekonomik Kalkınma Bakanlığının emri uyarınca İsrail turlarını satıştan çekti” ifadelerini kullandı.

Intourist aynı zamanda İsrail’de bulunan müşterilerinin Ölü Deniz’de tatillerine devam ettiğini ve her şeyin yolunda olduğunu söyledi.  Şirketin İsrail’deki bir temsilcisinin aktardığına göre; “Savaşa rağmen Ölü Deniz’de sessizlik var, turistler gidiyor. Her şey çalışıyor, her şey açık. İsrail uçakları yüzde 95 kapasiteyle uçuyor.”

Tur operatörü “Russian Express”de İsrail’e tur satışından çekildiğini duyurdu.

İsviçre’den de turlar iptal edildi

İsviçre Dışişleri Bakanlığının, İsrail için "seyahat" uyarısı yayımlamasının ardından seyahat acenteleri, İsrail için sundukları tatil tekliflerini bir sonraki duyuruya kadar iptal ettiklerini açıkladı.  Daha önce yapılan rezervasyonlar, ücretsiz olarak iptal edilebilecek.



Bu Haber 10.10.2023 - 08:51:07 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.