Rusya ve ABD arasında görüşmeler tıkandı

Rusya ve ABD arasında görüşmeler tıkandı
NATO ile yürütülen Ukrayna konulu görüşmelerde ABD ve Rusya arasında uzlaşma sağlanamadı.

HaberRus’ta yer alan habere göre, Rusya ve başta ABD olmak üzere batılı devletler ve NATO ile yürütülen Ukrayna konulu güvenlik garantileri görüşmelerinin tıkanması sonrası Rusya’dan sert açıklamalar yapıldı.

ABD ile görüşmelere başkanlık eden Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov, ABD ve NATO'nun Rusya'nın önem verdiği güvenlik konularına itiraz ettiklerini, görüş ayrılıkları nedeniyle görüşmelerin tıkandığını söyledi. Batılı diplomatların, yalnızca kendi çıkarlarını ilgilendiren güvenlik konularını görüşmek istediklerini belirten Ryabkov, "Görüşmelerde ‘hayır’ kelimesi telaffuz edilmedi ancak Batı'yla daha uygun konularda konuşmak bizim için bir seçenek değil çünkü biz tam tersi konularla ilgileniyoruz." ifadesini kullandı.  ABD ve NATO'nun, Rusya'nın taleplerini görmezden gelmesi halinde farklı "önlemler ve yöntemler" deneyeceğine işaret eden Ryabkov, taraflar arasındaki görüşmelerin farklı kanallar üzerinden devam edeceğini açıkladı.

“Somut sonuç elde etmek istiyoruz”

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya'nın Batı'yla gerilimi düşüremeyeceğini vurgulayarak "NATO'ya yeni ülkeler çağıran ABD'li yetkililerin açıklamalarını duyuyoruz. Finlandiya ve İsveç'ten bahsediyorum. Topraklarındaki asker sayısının artırılmasını talep eden bazı NATO ülkelerinin açıklamalarını duyuyoruz. Hal böyleyken gerilimi düşürmemiz mi gerekiyor?" şeklinde konuştu.

NATO'nun Rusya'ya kendi topraklarında askerlerini nasıl ve nereye intikal edeceğini dikte etmek istemesi halinde bunun mümkün olmadığını söyleyen Peskov, "Rusya topraklarından bahsediyoruz. Rusya, silahlı kuvvetlerini başka ülkelerin topraklarında intikal ettirmiyor. Bu da, çok ilkesel bir husus. Rusya'da müzakerelere devam edilmesi konusunda hiçbir zaman siyasi irade eksikliği olmadı, bundan sonra olacağını da sanmıyorum. Aksine, biz birkaç kez muhataplarımızın bu konudaki isteksizliğine şahit olduk. İlkesel konularda sırf ilerleme olması için değil, somut sonuç elde etmek istiyoruz.” ifadelerine yer verdi.



Bu Haber 14.01.2022 - 10:26:16 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.