'Rusya Türk hava yolu şirketlerinin rekor sayıdaki uçuş talebini kabul etti'

'Rusya Türk hava yolu şirketlerinin rekor sayıdaki uçuş talebini kabul etti'

Rusya Federasyonu Ulaştırma Bakanlığının, THY ve diğer Türk hava yolu şirketlerinin büyük ölçekli uçuş artışı talebini kabul ettiği ileri sürüldü.


THY ve diğer Türk taşıyıcıların Rusya’dan daha fazla uçuş yapmak amacıyla beklediği iznin çıktığı ileri sürüldü.

TürkRus’un Rus turizm haber portalı TourDom’dan aktardığı habere göre, Rusya Federasyonu Ulaştırma Bakanlığı THY ve diğer Türk hava yolu şirketlerinin Rusya'dan haftalık uçuş sayısını 349'a çıkarmalarına izin verme kararı aldı. TourDom.ru, iki bağımsız kaynağına dayanarak cuma günü bakanlığın yaz sezonunda Türk şirketlerinin Rusya şehirlerinden charter uçuşları için kotayı artırmayı kabul ettiğini duyurdu.

Uzmanlar Mayıs tatil döneminde Türkiye ile Rusya arasındaki uçuşarın olumlu seyrettiğini, tur operatörleri, Türk Hava Yolları ve diğer Türk hava yolu şirketlerinin programlarında aksama olmadığını vurguluyor.

Diğer yandan Rus milli hava yolu Aeroflot'un, sadece İstanbul ve Antalya seferlerine 6 Mayıs'ta başlamakla kalmayıp sefer sayısını da artırması yine havayı olumlu hale getirdi. İzin verilen yeni uçuşların gelecek hafta resmen açıklanması bekleniyor.

Moskova’daki uçuş sayısı haftalık 150’yi geçmez

Öte taraftan seyahat uzmanları, kesin karar açıklanmadan net bir değerlendirme yapmıyor.

Örneğin Specrtum Grup Şirketlerinin Başkanı Yevgenia Konkol, Ulaştırma Bakanlığının Türk taşıyıcıların haftalık uçuş kapasitesinin 349'a çıkarılmasını hemen kabul etmeyeceğini düşünüyor. Konkol'a göre Moskova'dan verilecek haftalık uçuş sayısı 150'yi geçmeyecek. Uçuşların kalan kısmı ise bölgelerden verilecek.

Seyahat sektörünün temsilcileri ise, özellikle bölgelerde ciddi bir uçuş kıtlığı yaşandığına dikkat çekiyor.

ANEX: THY’nin kapasitesi tur operatörleri arasında dağırtılacak

ANEX Tour'un konuya ilişkin değerlendirmesinde, "Uçuş sıkıntısı yaşanan Rusya'da Türkiye'ye uçuş sayısının artması turistler için çok önemli. Türkiye'ye talep var ve özellikle bölgelerdeki uçuş arzın talebi karşılamıyor. şu anda 9 şehirden uçuş programı var. Daha önce bu sayı 25'ti. Moskova'dan günde 6-7 uçuş yapılırken şimdi daha az sayıda uçuş var. Ayrıca Türk Hava Yollarının kapasitesinin farklı tur operatörleri arasında bölünmesi gerekiyor." ifadelerine yer verildi.

ATOR'un web sitesinde yer alan değerlendirmeye göre uzmanlar, uçuş sayısındaki artışın bilet fiyatlarında ve Türkiye tatillerinde önemli bir düşüş yaratmayacağı görüşünde. Ancak yine de her şeyin uçuş sayısının ne kadar artırılacağına bağlı olduğunu da ifade ediyorlar.



Bu Haber 14.05.2022 - 07:56:47 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Bu nasıl bir haber

    otelci 14.05.2022 - 09:38

    Hakikaten bu nasıl bir haber tercüme edilirken mi böyle haberler çıkıyor yoksa başlıkta ki gibi iyi bir haber mi? haber metnini okuyunca farkı bir yorum söz konusu başlıkta ki haber farklı hangisi doğru 349 uçuş serbest bırakıldımı THY na yoksa BIRAKILACAK MI ?

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.