Rusya turizm pazarında Türkiye zam şampiyonu oldu

Rusya turizm pazarında Türkiye zam şampiyonu oldu

Rusya Tur Operatörleri Birliği, mayıs tatillerinde Türkiye’nin zam şampiyonu olduğunu açıkladı.


Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR), yaklaşan uzun mayıs tatillerinde tur fiyatlarının en fazla yükseldiği ülkeleri açıkladı.

Birlikten yapılan açıklamada, mayıs tatili döneminde Türkiye turlarının geçen seneye göre yüzde 30 ile zam lideri olduğu vurgulandı.

GazetemRu’nun aktardığına göre, nu dönemde Birleşik Arap Emirlikleri’ne (BAE) satılan ve özellikle kaliteli otellerde konaklamalı paket turların aynı seviyede kaldığı belirtildi.

Mısır tatillerinde maliyetlerin ortalama yüzde 15 arttığına dikkat çekilirken, Rusya içerisindeki mayıs tatillerinin ise yüzde 12 ila 15 oranlarında arttığı kaydedildi.

Rusya içinde Moskova’dan uçuşla dört ve beş yıldızlı otellerde konaklamalı 10 günlük bir turun ortalama maliyeti iki kişi için 100 bin ruble olurken, Türkiye’de ise benzer bir tatilin maliyetinin ortalama 145 bin rubleye ulaştığı bildirildi.

Mısır için ortalama paket tur maliyeti 220 bin rubleye ulaşırken, BAE tatillerinin ise ortalama 225 bin rubleye mal olacağı belirlendi.

Mayıs tatillerinde en pahalı turların ise 315 bin rubleyle Tayland’a ait olduğu gözlemlendi.

ATOR, mayıs tatili için otellerde yer sıkıntısı olmadığını da kaydederken, VIP segmentindeki bazı lüks odalar dışında hem Rusya’da hem de yurt dışında neredeyse tüm seçeneklerin mevcut olduğunu ekledi.



Bu Haber 20.03.2023 - 11:59:06 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.