Rusya, o ülkeye tur satışını ve uçuşları durdurdu

Rusya, o ülkeye tur satışını ve uçuşları durdurdu

Rusya Federal Turizm Ajansı (Rostourism), politik kargaşa ortadan kalkıncaya kadar Gürcistan'a yapılan tur satışlarının askıya alınmasını istedi.


TurizmGüncel - Dış Haberler

Gürcistan'da devam eden siyasi olaylar nedeniyle Rusya, bu ülkeye tur satışlarının askıya alınmasını tavsiye etti. Rusya Federal Turizm Ajansı tarafından acentelere gönderilen yazıda, ülkedeki politik gerilim ortadan kalkıncaya kadar Gürcistan'a tur düzenlememesini tavsiye etti.

Daha önce bir açıklama yapan Rus Dışişleri Bakanlığı da, ağırlaşan politik gerilim nedeniyle Rus vatandaşlarının bu ülkeyi ziyaret etmekten kaçınmaları çağrısında bulunmuştu.

'Hem turları hem münferit hizmetleri askıya alın' tavsiyesi

Rus tur operatörlerine ve seyahat acentelerine bir yazı gönderen Rostourism, Gürcistan'da hayat normale dönene kadar sadece tur satışlarının değil, münferit turiste yönelik hizmetlerin de askıya alınmasını talep etti. Ajans ayrıca, bu ülkeye seyahat etmek isteyen Rus turistlerin ülkedeki olaylarla ilgili detaylıca bilgilendirilmesini istedi.

Sputnik'e konuşan seyahat acenteleri, Rus turistlerin hızla Gürcistan turlarını iptal etmeye başladığını söyledi.

Putin Uçuşları durdurdu

Ülkede yaşanan büyük Rusya karşıtı protestoların ardından Rusya, 8 Temmuz'dan itibaren bu ülkeye dönük uçuşları durdurdu. Başkan Putin'in imzaladığı kararnameye göre, 8 Temmuz'dan itibaren Rusya'dan bu ülkeye dönük tarifeli ve tarifesiz uçuş yapılamayacak.

Ne olmuştu?

Rus heyetin 26. Ortodoks Parlamentolararası Genel Asamblesine katılması ve Rus milletvekili Gavrilov'un, Parlamento Başkanının makamından konuşmasının ardından başlayan protestolar parlamentonun kuştılması noktasına kadar ulaştı. Parlamentonun içine girmeye çalışan göstericilerle polis arasında arbede yaşandı.



Bu Haber 22.06.2019 - 09:48:54 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.