Rusya Mısır uçuşlarına da bir türlü izin vermiyor

Rusya Mısır uçuşlarına da bir türlü izin vermiyor
Rusya ve Mısır liderlerinin geçtiğimiz nisan ayında uçuş yasağının kaldırılması konusunda anlaşmaya vardığının resmi olarak açıklanmasına rağmen, Rusya'dan Mısır’a dönük uçuş kısıtlaması kaldırılmadı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah El Sisi’nin iki ülke arasında charter uçuşlarının yeniden başlatılması konusunda anlaşmasına rağmen, Rusya tarafının Kahire dışındaki diğer merkezlere tarifeli veya tarifesiz direkt uçuş yapılmasına izin vermediği belirtiliyor.

Gazetem.Ru’da yer alan haberde, Rusya Federal Hava Taşımacılığı Ajansının (Rosaviatsia), Mısır’ın tatil beldelerine direkt uçuş izni isteyen havayolu şirketlerinin başvurusunu reddettiği belirtildi.

Havayolu şirketlerinin başvuruları reddedildi

Rusya Ulaştırma Bakanlığı’na bağlı departmanlar arası komisyon toplantısının ardından yapılan açıklamada, Rossia, S7, Ural Airlines, Yakutia, Royal Flight ve AZUR Air de dahil olmak üzere bir dizi havayolu şirketinin yaz döneminde Rusya’nın farklı şehirlerinden Mısır’ın Hurgada ve Şarm El-Şeyh tatil beldelerine direk ve düzenli uçuş seferleri yapma taleplerinin reddedildiği açıklandı.

Sadece Kahire’ye uçuş var

Şu an itibariyle Rusya’dan sadece Mısır’ın başkenti Kahire’ye düzenli ve charter uçuş seferleri gerçekleştirilebiliyor. Rusların en popüler tatil beldeleri olan Şarm El-Şeyh ve Hurgada’ya Rusya’dan charter uçuşlarının yasaklanması nedeniyle bu tatil beldelerinde tatil yapmak isteyen Ruslar, Rusya’dan Kahire’ye uçup aktarma yoluyla tatil beldelerine ulaşmak zorunda.

Türkiye yerine tatil tercihini Mısır’dan yana kullanan Ruslar, Moskova’dan Kahire’ye dört buçuk saat uçtuktan sonra Kahire’den Hurgada’ya yaklaşık beş saatte ulaşırken, Şarm El-Şeyh’e ise neredeyse yedi saatte varabilecek.



Bu Haber 04.06.2021 - 12:35:08 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Arif 04.06.2021 - 01:52

    Ben rusya kadar laçka bir devlet daha görmedim.Yasak kalktı diyorsan kalkmıştır ne bu böyle çocuk gibi. Bunlarla iş yapmayacaksın hem de hiç bir şekilde. Mısara bile böyle yapan bir devlet Türkiyeye yasağı ne zaman kaldırır sizce. Söz de değil ha özde ne zaman kaldırır..Bunların devlet ciddiyetleri bile yok

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.