Rusya Etiyopya'yı İstanbul'a alternatif yapmayı planlıyor

Rusya Etiyopya'yı İstanbul'a alternatif yapmayı planlıyor

Birçok ülkenin hava sahasını Rus uçaklarına kapatması sonucu aktarma noktası olarak İstanbul’u tercih eden Rus turistlerin yeni alternatif aradığı belirtildi.


Rusya, Etiyopya ile şubat ayında durdurduğu uçuşları yeniden başlatıyor. Etiyopya Havayollarının Rus yolcuların tüm dünyaya uçuşlarında alternatif aktarma noktası olarak Addis-Ababa'yı önerdiği belirtildi.

Uzmanlar, mevcut fiyatların korunması durumunda Etiyopya'nın başkentinin İstanbul'a alternatif olabileceği görüşünü dile getirdi.

TürkRus’un Kommersant Gazetesinden aktardığı habere göre, Moskova Domodedovo havalimanından Boeing 787 model uçaklarla haftada üç kere Addis-Ababa'ya sefer düzenlenecek.

Addis-Ababa'nın özellikle Güney Amerika, Afrika ve hatta ABD uçuşlarında aktarma noktası olarak işlevli olacağı görüşü hakim.

Şu anda Moskova'dan Güney Afrika Cumhuriyeti'nin başkenti Johannesburg'a gidebilmek için Katar üzerinden aktarma yapmak ve 180 bin ruble bilet parası ödemek gerekiyor. Aktarmanın Addis-Ababa'da yapılması durumunda ise bu miktar 33 bin rubleye kadar düşüyor. Uçuş süresi ise 16 saat.

Aynı uçuşu Türk Hava Yolları ile gerçekleştirmek ise 43 saat sürüyor. Bilet ücreti ise 177 bin ruble.



Bu Haber 25.08.2022 - 09:28:09 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.