Rusya 18 ülkeye e-vize hakkı tanıyor, listede Türkiye yok

Rusya 18 ülkeye e-vize hakkı tanıyor, listede Türkiye yok

Bürokrasideki karmaşa, uzun ve karışık vize başvuru süreçleri nedeniyle ziyaretçi kaybeden Rusya, e-vizeye geçmeye hazırlanıyor. 2017 yılından beri bazı bölgelerde pilot uygulama başlatan Rusya'nın e-vize vereceği ülkeler listesinde Türkiye yer almıyor.


TurizmGüncel - Dış Haberler

Uzun ve karmaşık vize yapısı nedeniyle turist kaybı yaşayan Rusya, sorunu e-vize ile aşmayı planlıyor. 18 ülke için geçerli olacak e-vize uygulaması, Türkiye'yi kapsamıyor. Söz konusu 18 ülkenin Çin, Güney Kore, Japonya, bazı AB ülkeleri ile Yeni Zelanda gibi ülkeler olduğu belirtilirken, ABD ve Kanada'nın da programın dışında tutulacağı ifade edildi.

Şu anda Vladivostok, Sahalin, Kamchatka, Chukotka gibi bölgeleri kapsayan e-vize, pek çok sınırlamaya sahip. Örneğin konaklama süresi maksimum 8 gün ve ülkeye giriş yaptığını noktayla çıkış yaptığınız nokta aynı olmak durumunda.

Yeni plana göre hem elektronik vize ile ülkedeki kalış süresi 14 güne çıkarılacak ve giriş-çıkış noktasının aynı olması zorunluluğu kaldırılacak. Uygulama, 1 Temmuz'dan itibaren Kaliningrad bölgesini de kapsayacak.

İlerleyen dönemde, e-vizenin uygulandığı coğrafya sayısını arttıracak olan Rusya, ülkeye giden turist sayısını da attırmayı hedefliyor. Rusya Federal Turizm Ajansı (Rostourism) Başkanı Zarina Doguzova, 2021 yılında Rusya'nın her tarafına e-vize ile seyahat edilebileceğini açıkladı.



Bu Haber 24.06.2019 - 11:37:30 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Duygu Döner 03.08.2019 - 10:27

    Türkiye'de listede var. Artık Türkler Rusya'nın Kaliningrad şehrine giderken vize almak zorunda değiller. E-vize başvurusu yapıp 3 gün içerisinde Elektronik vizelerini e-postalarına alabilirler. Üstelik ücretsiz ve herhangi bir evrak vs. istenmiyor.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.