Rusların sonbahar turlarına ilgisi artıyor, lider yine Türkiye

Rusların sonbahar turlarına ilgisi artıyor, lider yine Türkiye

Rus turistlerin sonbahar tatillerine ilgisinin arttığı belirtilirken bu dönemde en popüler destinasyonun Türkiye olduğu açıklandı.


Rusya'da bu sonbaharda organize turlara olan talep bir önceki yıla göre yüzde 25 arttı. Sektör uzmanlarından alıntı yapan Kommersant, içinde bulunduğumuz sonbaharda organize turlar için yapılan rezervasyonların sayısının bir önceki yıla göre yüzde 25 arttığını yazdı.  

GazetemRu’nun aktardığına göre talep, hem tur trafiği hacmindeki artış hem de turlardaki indirimlerle desteklendi. Örneğin Türkiye’ye bireysel seyahatlerin maliyeti yaz aylarına göre yüzde 35-45 oranında düştü.

Uzmanlara göre, sezonluk indirimler pazar için olağan bir uygulama, ancak bu yıl turistlerin bunlara tepkisi, yüksek ortalama fiyatlar ve turların aktif tanıtımı nedeniyle daha belirgin olabilir. Ayrıca talep, tüketici güvenindeki artışla da desteklenebilir.

Türkiye, kadife sezonda tatil için en popüler destinasyon oldu. Travelata.ru’ya göre, bu destinasyon için ortalama rezervasyon fiyatı Ağustos ayına kıyasla yüzde 12 azalırken, diğer yurtdışı destinasyonlar için aylık düşüş yüzde 9-23 oldu.

Mısır, yabancı destinasyonlar arasında ikinci sırada yer alırken, ortalama tutar bir önceki yıla göre yüzde 14 artarak 178,8 bin rubleye yükseldi. Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) talebin yüzde 6’sını oluştururken, ülkeye tur maliyeti yüzde 19 artışla 228,3 bin rubleye yükseldi.



Bu Haber 11.09.2023 - 09:24:54 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.