Rusların MIR kart çözümü: Kart turizmi

Rusların MIR kart çözümü: Kart turizmi

Rusya, MIR kartlarının da yaptırım kapsamına girmesiyle çözümü ‘kart turizminde’ buldu.


İş Bankası ve Denizbank'ın ödeme sistemi MIR'i kullanan kartlara işlem yapmayacağını açıklamasından sonra Rusya'da "kart turizminin" canlanması bekleniyor. Kommersant, Rusların Visa ve Mastercard alabilmek için Özbekistan, Kazakistan, Ermenistan ve Türkiye gibi ülkelere kadar gittiği yazdı.

B2B.Ostrovok.ru platformunun anketine katılan tur firmalarının yüzde 53'ü müşterilerden "kart turu" düzenlemeleri yönünde talepler aldıklarını beyan etti. Firma temsilcilerinin yüzde 35'i zaten bu türde bir tur düzenlediklerini söyledi.

TürkRus’ta yer alan habere göre, kart çıkarmak için en çok gidilen ülkeler arasında Özbekistan yüzde 48, Kazakistan yüzde 45, Türkiye yüzde 21 paya sahip

Bazı sektör temsilcileri ise kart turizminin geleceğine şüpheyle bakıyor. Rusya Tur Endüstrisi Birliğinden Dmitri Gorin, Türkiye'nin yılda en az 4 milyon Rus turist ağırladığını, ancak kart turizminin oluşabilmesi için Türk bankaların Rus turistlere kart verme konusunda istekli davranması gerektiğini söyledi.

Banka kartları alanında uzman Roman Prohorov da, ilerleyen dönemde Rus vatandaşlarının açtıracağı hesapların ikincil yaptırımlardan kaçınmak isteyen bankalar tarafından bloke edilme riskinin bulunduğuna işaret ediyor.



Bu Haber 22.09.2022 - 11:24:21 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.