Rusların gittikleri ülkelerde kiralar tavan yaptı

Rusların gittikleri ülkelerde kiralar tavan yaptı

Kısmi seferberlik sonrası Rusya’dan ayrılanların gittikleri ülkelerde kira fiyatlarının yükselmesine sebep olduğu belirtiliyor.


Rusya'dan ayrılanlar, gittikleri yerlerde yerel halk için hayat pahalılığını körüklemeye başladı. Özellikle kiralık evlere olan talebin patlaması, Tiflis'ten Antalya'ya tüm önde gelen şehirlerde fiyatları rekor seviyelere taşıdı.

Özbekistan yetkilileri, seferberlik kararından sonra artan Rus göçü nedeniyle ülkede kiraların yükselişinden şikayetçi. Orta Asya ülkesinde mülk sahiplerinin evlerini Ruslara kiralamak için mevcut kiracıları çıkartmaya başladığı haberleri geliyor.

Business FM'e konuşan Özbek gazeteci Bahtiyor Ergaşev, daha önce tek odalı daire fiyatlarının 200-300 dolar aralığında seyrettiği Taşkent'te bugün 600-700 dolardan aşağıda kiralık daire bulunamadığını söyledi. Şehirde iki odalı dairelerin kiraları da artık 1200 dolardan başlıyor.

Business FM, artan talep nedeniyle Özbekistan'ın yanı sıra Ermenistan ve Gürcistan'ın büyük şehirlerinde kiraların Moskova'yla eşitlendiğini yazdı.

Portala konuşan Batum'da yaşayan Aleksandra adında bir Rus kadın, stüdyo bir daire için ayda 500 dolar kira ödediğini söyledi. Gürcü şehrinde Airbnb üzerinden kiralanan dairelerin fiyatları da 700 dolardan başlıyor.

TürkRus’ta yer alan habere göre, Tiflis ve Erivan'da benzer bir durum söz konusu. Ermenistan'ın başkentinde 53 m2'lik stüdyo bir dairenin kirası 400 bin dram, yani 61 bin ruble.



Bu Haber 13.10.2022 - 08:06:27 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.