Ruslar tatillerini nasıl değerlendirmek istiyor?

Ruslar tatillerini nasıl değerlendirmek istiyor?

Rusya’da yapılan iki farklı araştırma Rusların tatil tercihlerini ortaya koydu.


Rusya’da vatandaşların tatil tercihleri üzerine iki farklı araştırma yapıldı. Yapılan araştırmalar, Rusların çoğu yaz tatilini iç destinasyonlarda geçireceğini bir kısmının ise  bahar ayları yerine kışın tatil yapmak istediklerini gösterdi.

Rambler Rusya’da halkın önümüzdeki yaz planları mercek altına aldı.  Araştırmaya göre, Rusya vatandaşlarının yüzde 19’u bu yaz yurt dışında tatil yapmaya hazırlanırken yüzde 81’i ise tatili Rusya’da geçireceğini belirtti.

Tatilini Rusya’da geçireceğini belirtenlerin yüzde 37’si ülkenin güneyine, yüzde 18’i Moskova ya da St.Petersburg’a gitmeye hazırlanıyor.

Yazın Rusya’da tatil yapacak olanların yüzde 29’u kişi başı 20-40 bin ruble, yüzde 25’i 20 bin rubleden az, yüzde 5’i 40-60 bin ruble, yüzde 15’i 80 bin rubleden fazla, yüzde 11’i ise 60-80 bin ruble arasında para harcamayı planlıyor.

İzvestiya’nın Superjob anketinden derlediği habere göre, Rusya vatandaşlarının yüzde 40’ı mayısta uzun tatil yapmak için yılbaşı ve noel tatillerinden feragat etmeye hazır olduklarını söylerken yüzde 60’lık kesim ise kışın daha fazla tatil yapmak istediğini belirtti.

Anket katılımcılarının yüzde 68’i, 1-10 Mayıs arasında kesintisiz tatil yapmak isterken, yüzde 32’i buna karşı olduğunu ifade etti.

Çalışanların yüzde 13’ü iş yerinden izin alarak 1 Mayıs ve 9 Mayıs tatillerini birleştirmeye hazırlanıyor.

Kaynak: TürkRus



Bu Haber 06.05.2022 - 08:41:48 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.