Ruslar korona tatilinde de Türkiye’yi tercih etti

Ruslar korona tatilinde de Türkiye’yi tercih etti
Rusya’da artan vaka sayıları nedeniyle ilan edilen 10 günlük ‘çalışmama haftasında’ da Rus turistlerin tercihi Türkiye oldu.

Rusya’da koronavirüs salgını ile mücadele amacıyla kasımda ilan edilen ‘çalışmama haftasında’ Türkiye'nin, Ruslar için en popüler tatil destinasyonu haline geldiği, bu ülkeyi Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Dominik Cumhuriyeti'nin izlediği bildirildi.

En popüler destinasyon Türkiye oldu

Turizm sektörünün temsilcileri, Sputnik’e demecinde Türkiye'nin kasımda ilan edilen ‘çalışmama haftasında’ Ruslar için en popüler tatil destinasyonu haline geldiğini, bu ülkeyi Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Dominik Cumhuriyeti'nin izlediğini belirtti.

Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR) Başkan Yardımcısı Dmitriy Gorin’in verdiği ön bilgilere göre Türkiye, rezervasyon hacmi açısından birinci, Mısır ise ikinci oldu.

“Mısır yeni yıl sezonu tamamlanınca birinci olur”

Gorin, “Mısır, kasım tatilinde birinci olamadı, zira bu yöne henüz charter uçuşlar düzenlenmiyordu. Bu ülke 9 Kasım'dan sonra, yeni yıl sezonu tamamlanınca birinci olabilir. Şimdilik Türkiye lider konumunda, onu BAE ve Dominik Cumhuriyeti izliyor” diye konuştu.

Rusya içinde de yoğun hareketlilik yaşandı

Koronavirüs kısıtlamalarına rağmen Rusya’daki tatil beldelerinde de büyük hareketlilik yaşandığına dikkat çeken Gorin, en çok tercih edilen yerlerin Krasnodar bölgesi ve Kırım olduğunu ifade etti. Rus yetkili, “Okul tatili ve izin günleri, uluslararası ve yurtiçi seyahat talebini önemli ölçüde artırdı” vurgusunu yaptı.

Tez Tour: Yüzde 50 Türkiye

Tez Tour yetkilileri ise, “Rusya’da geride kalan uzun tatil günlerinin sonuçlarına bakılırsa Tez Tour'un rezervasyonlarının yüzde 50'si Türkiye'den geldi. Uzun tatil uygulanması sayesinde, başlangıçta planladığımızdan 2.5 kat fazla Rusya vatandaşını tatile gönderebildik” açıklamasında bulundu.

Mısır’ın payı yüzde 24

Mısır'ın yüzde 24'lük rezervasyon hacmiyle ikinci sırada olduğunu, bu ülkeyi yaklaşık yüzde 10 ile BAE izlediğini, yüzde 10'dan az rezervasyonun yapıldığı Kıbrıs’ın dördüncü, Maldivlerin de beşinci sırada olduğunu bildiren şirket, “Genel olarak, tatil döneminde Sri Lanka, Seyşeller, Macaristan, Ermenistan, Küba, Dominik Cumhuriyeti gibi çeşitli ülkeler tercih edildi” ifadelerini kullandı.

OnlineTur.Ru’da Mısır birinci

Inturist ve ulusal turizm acenteleri ağı OnlineTur.ru üzerinden ise Rusların en çok Mısır’a seyahat ettiği anlaşıldı. OnlineTur.ru yetkilisi İgor Blinov, “Mısır payı yaklaşık yüzde 65. Diğer ülkelerin payı çok daha az. Mısır’ı Maldivler, BAE, Küba, Dominik Cumhuriyeti ve yüzde 25 payla Türkiye izliyor” açıklamasında bulundu.



Bu Haber 10.11.2021 - 08:17:13 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.