Ruslar havacılık sektörü yaptırımlarını İran ile aşacak

Ruslar havacılık sektörü yaptırımlarını İran ile aşacak

Rusya ile İran arasında havacılık sektöründe iş birliği ve karşılıklı uçuşların artırılmasına ilişkin anlaşma imzaladı. Anlaşma aynı zamanda, Rus sivil havacılığına uygulanan yaptırımların etkisinden kurtulma imkanı da sunuyor.


Turizm Güncel - Dış Haberler

Rus uzmanlar, sivil havacılık sektörüne uygulanan yaptırımlar konusunda AB'den taviz beklemeye gerek olmadığını, İran ile imzalanan sivil havacılık memorandumu sayesinde yaptırımların etkilerinden kaçınılabileceğini belirtiyor.

İran büyük yetkinlik kazandı

Rus ve İran sivil havacılık kurumlarının imzaladığı anlaşmayla sadece iki ülke arasındaki uçuş sayısı haftalık 35'e çıkmamış, aynı zamanda Rus uçaklarının İran'da onarılması ve İran'dan yedek parça ithalatını kapsıyor.

Rus havacılık uzmanları, 40 yıla yakın süredir batılı devletlerin ambargolarına maruz kalan İran'ın, bu süre zarfında çok karmaşık birimler de dahil olmak üzere, uçakların bakım ve tamiri konusunda büyük bir yetkinlik kazandığını belirtiyor.

İran’ın uçuş güvenliği sağlama konusundaki başarısı dikkat çekiyor

Bir uzman, "Şu an Rusya'ya uygulandığı gibi, 1995 yılından bu yanan İran'a yeni teknolojilerin, ekipmanların ve uçakların satışı yasak. Bu nedenle ülke ihtiyaç duyduğu parçaları elde etmek için ikincil pazarları araştırmak ve eskiyen parçaları değiştirmek için kullanılmış uçak satın almak zorunda kaldı, pilotların mesleki becerileri azalmaya ve uçuş güvenliği nedeniyle AB hava sahasını kullanmaları yasaklanacak seviyeye ulaşmıştı... Ancak bu artık geride kaldı. İran'ın uçuş güvenliği sağlama konusundaki başarısı dikkat çekiyor." ifadelerini kullanıyor.

ATOR’un bülteninde yer alan habere göre havacılık uzmanları, batılı devletlerin uyguladığı ambargoları aşma ve uçuş güvenliğini sağlama konusunda Rusya'nın İran'dan öğrenecek çok şeyinin olduğuna dikkat çekiyor.



Bu Haber 28.07.2022 - 09:34:09 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.