Rus turizmciler konaklama vergisi için ne diyor?

Rus turizmciler konaklama vergisi için ne diyor?

Türkiye’de turistlerden konaklama vergisi alma kararına Rus turizmciler ‘Geç bile kalındı’ yorumunu yaptı.


Konaklama vergisinin uygulanmasına ilişkin tebliğin Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girmesinin ardından, Türkiye'nin en büyük turizm pazarlarından Rusya'da da bu konu konuşulmaya başlandı. Yorumlar, verginin geç kalmış bir uygulama ve Rusya pazarını olumsuz etkilemeyeceği yönünde.

TürkRus’ta yer alan habere göre Rusya Seyahat Endüstrisi Birliği Başkan Yardımcısı Dmitri Gorin, Türkiye'nin turistlerden konaklama vergisi alma kararını destekledi. Gorin, "Türkiye, Rus turistler için öncelikli bir destinasyon olmuştur ve olmaya devam etmektedir. Konaklamaya yüzde 2 vergi getirilmesi bu tabloyu değiştirmeyecektir, çünkü bu önemsiz bir rakam" dedi. Gorin'e göre, konaklama vergisi tur paketinin toplam maliyetine dahil edileceği için turistler bu vergi yeniliğini fark etmeyecek.

“Bu verginin bu kadar geç konması şaşırtıcı”

Bu arada Rusya devlet TV'si RTR'nin ünlü muhabiri Naila Asker-zade, Türkiye'nin turizm vergisi getirmesinin değil, bunun bu kadar geç yapılmasının şaşırtıcı olduğunu söyledi.

Askar-zade, "Türkiye, 2023'ten itibaren bir turizm vergisi getiriyor. Büyük bir turist akışı olan Türkiye'de bu verginin bu kadar geç konması şaşırtıcı. Örneğin Fransa'da 100 yılı aşkın bir süredir turizm vergisi uygulanmakta. Üstelik otelin statüsü ne kadar yüksekse, ücret o kadar yüksek olur. İtalya'da da, 1910 gibi erken bir tarihte uygulamaya konmuştu. Şu ya da bu şekilde, benzer vergiler BAE, Yunanistan, İspanya, Çek Cumhuriyeti, Almanya, Karadağ dahil çoğu turist ülkesinde uygulanmakta" diyen Rus gazeteci, "Hatta Rusya'da, 2017'de benzer bir yasa da kabul edildi: Şu anda Altay, Krasnodar ve Stavropol Bölgelerinde oteller için vergi alınıyor" dedi.  



Bu Haber 15.12.2022 - 11:29:26 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.