Rus turistlerin yılbaşı için favori destinasyonu belli oldu

Rus turistlerin yılbaşı için favori destinasyonu belli oldu
Rus turistlerin 2021 yılbaşı tatilinde hangi ülkeleri tercih edeceği belli oldu.

Rusya’daki tur operatörleri, yaz sezonunu kapatan ülkede Rusların yeni yıl tatilleri için Türkiye, Mısır ve Birleşik Arap Emirlikleri’ni (BAE) seçeceğini tahmin ediyor.

Yakın zamanda aktif tur satışları başlar

GazetemRu’da yer alan habere göre yurtiçi tatil seçeneklerinin şu anda satış lideri olmaya devam ettiğine işaret eden turizm sektörü temsilcileri, ancak bu taleplerin geçici olduğunu vurguladı. İç turizme rakip olan Türkiye, Mısır ve Birleşik Arap Emirlikleri’nin yakın zamanda aktif tur satışı faaliyetlerine başlayacağı ifade edildi.

Intourist: Talep aktif bir şekilde yükseliyor

Türkiye ve Mısır’la birlikte egzotik tatil destinasyonları için kış turları satışlarının Kasım – Aralık ayına yaklaştıkça artacağını bildiren Rusya’nın en büyük tur operatörlerinden Intourist yetkilileri, turistler için koronavirüs kısıtlamalarının olmadığı bu yönlerde yılbaşı tatil turlarına yönelik taleplerin aktif bir şekilde yükseldiğini açıkladı.

Yılbaşı seçeneklerinde Soçi lider

Level.Travel seyahat acentesi tarafından yapılan açıklamada, iç turizmde yılbaşı tatili seçenekleri arasında Soçi’nin lider olduğu belirtilirken, yeni yıl turlarında iki kişilik yemek hariç 7 gecelik konaklama ortalama maliyetlerinin 28 bin rubleye ulaştığı da aktarıldı.

Türkiye’ye dönük talebin en düşük olduğu dönem

Yakın zamanda Türkiye’ye en uygun uçak biletlerinin bulunabileceği dönemler hakkında bilgi veren tur operatörü TUI Rusya, tatilcilerin genellikle çocuklarını eğitim öğretim yılının başlangıç tarihi olan 1 Eylül’e hazırladığını, bu yüzden sonbaharın ilk günlerinde Türkiye’ye uçak biletlerinde en düşük talebin yaşandığı dönem olduğunu ifade etmişti.

TUI Rusya Basın Servisi tarafından yapılan açıklamada, eylül ayında tatil yapmayı planlayanların çoğunu çocuklarının ilk eğitim gününe hazırlanmak için tatil planını daha sonraki bir zamana ertelediği belirtilirken, eylül ayı destinasyonları arasında en popüler ülkenin yine Türkiye olduğu da vurgulandı.

Türkiye biletlerinin oranı yüzde 24’e ulaştı

Eylül destinasyonları arasında Rusların en çok ilgi gösterdiği ülke olan Türkiye’ye şimdiden satılan biletlerin oranının yüzde 24’e ulaştığını ifade eden TUI Rusya, ülkenin aynı zamanda tur maliyeti açısından da lider olduğunun altını çizdi.



Bu Haber 13.09.2021 - 10:12:03 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.