Rus turistler kovid tatili döneminde Türkiye ve Mısır’a akın edecek

Rus turistler kovid tatili döneminde Türkiye ve Mısır’a akın edecek
Rusya’da 30 Ekim-7 Kasım tarihleri arasındaki bir haftalık dönem, artan vakalar nedeniyle kovid tatili ilan edildi. Tatil dönemini ülkede kapalı geçirmek istemeyen Ruslar ise Türkiye’ye ve Mısır’a yoğun tatil rezervasyonu yapıyor.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in onayıyla hükümet tarafından Rusya’da ilan edilen ve iş dünyasını olumsuz etkileyebilecek zorunlu tatil günleri, Türk turizmcilerinin yüzünü güldürdü.

Türkiye ve Mısır tur başvurularında yüzde 30 artış

Gazetem.Ru’da yer alan habere göre Ulusal Seyahat Acenteleri Ağı temsilcisi İgor Blinov, ülkede 30 Ekim- 7 Kasım tarihleri arasında zorunlu tatil ilanı sonrası Türkiye ve Mısır tur başvurularında yüzde 30’luk artış kaydedildiğini açıkladı.

Ekim'de rezervasyonların yüzde 49'u Türkiye'ye

Level.Travel seyahat acentesi tarafından yapılan açıklamada, ekim ayındaki rezervasyonların çoğunun yüzde 49 ile Türkiye olduğu, Mısır tatil turlarına olan taleplerde ise yüzde 24 oranlarına ulaşıldığı ifade edildi.

Uzmanlar, şu anda talep seviyesinin 2019’a karşılık geldiğini vurgularken, Rusya’daki turların genellikle rezervasyonların yalnızca yüzde 5’ini oluşturduğunu da belirtiyor.

Travelata.ru CEO’su Stanislav Satsuk, mevsimsel koşullara göre deniz ve plaj tatiline daha uygun olan Mısır’a tatil taleplerinde büyük artış yaşandığını söylerken, ekim ayında Mısır’a yapılan turlarda ortalama fiyatın 102 bin ruble olduğunu, Türkiye turlarının da 80 bin ruble olduğunu ekledi.

Blinov, kasım tatillerinde yurtdışı destinasyonlarına olan talebin gerçek rezervasyonlara dönüşüp dönüşmeyeceğini tahmin etmek için henüz çok erken olduğuna işaret ederken, buna rağmen, Mısır tatil beldelerinde zaten oda sıkıntısı meydana geldiğini, bazı otellerin Kasım tatillerine denk gelen tarihler için boş oda sunamadığını da bildirdi.

20 Ekim’de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, hükümet üyeleriyle yaptığı toplantıda coronavirüs enfeksiyonunun yayılmasıyla ilgili durum nedeniyle ülkede 30 Ekim- 7 Kasım tarihlerini tatil ilan etmişti.

Bölge yönetimlerinin, söz konusu tatil kararını bölgelerindeki salgın durumunun yoğunluğuna göre 23 Ekim’den itibaren alabileceğini bildiren Putin, vatandaşlara “kendilerini izole etme tedbirini ihmal etmeme” çağrısında bulundu.



Bu Haber 23.10.2021 - 16:37:37 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.