Rus tur operatörünü satın alan Thomas Cook’tan açıklama

Rus tur operatörünü satın alan Thomas Cook’tan açıklama
Thomas Cook, Rus tur operatörü Biblio Globus'u satın almasına ilişkin remi açıklamayı yaptı.


TurizmGüncel – Dış Haberler

Thomas Cook, Rus tur operatörü Biblio Globus'un satın alınmasına ilişkin resmi bir açıklama yaptı.

Biblio Globus'un satın alınması için Sarpedon Travel (Antalya merkezli DMC şirketi) ile birlikte Ionic Invest adından ortak bir şirket kurduklarını belirten Thomas Cook, ortak şirkette Thomas Cook'un payının yüzde 30 olacağını açıkladı. Bu durumda, Biblio Globus'un büyük hissedarı Sarpedon Travel olacak.

Anlaşma çerçevesinde, Thomas Cook ile Sarpedon Travel'ın ortak şirkti Ionic Invest, Biblio Globusûn yüzde 100'ünü satın alacak. Anlaşmaya göre, ilk etapta 10 milyon dolar ödenerek Biblio Globus'un tmamı satın alınacak. Bu durumda Thomas Cook mayı ayında 3 milyon dolar ödeyerek şirketin yüzde 30 hissesini satın alacak.

İkinci aşamada 2020'de 10 milyon dolarlık bir ödeme daha yapılacak. Ortak girişimin Biblio Globus için ödeyeceği maksimum tutar ise, mayıs ayındaki ve 2020'deki 10'ar milyon dolarlık ödemeler dahil, 150 milyon doları geçmeyecek. Biblio Globus için yapılacak ödemeler, ortak girişimden elde edilen gelirlerle yapılacak.

SARPEDON TRAVEL

2009 yılında kurulan Sarpedon Travel, Antaly'da Biblio Globus'un ve Thomas Cook'un Rusya ayağı Intourist'in yer hizmetlerini yürüyordu. Hays Travel, ITC ve Kaz Tour gibi şirketlere de hizmet veren şirket, son olarak BG Travel'ın da yer hizmetlerini üstlendi.



Bu Haber 23.03.2019 - 09:45:59 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.