Rus tur operatörleri Antalya’yı merkez yapmayı planlıyor

Rus tur operatörleri Antalya’yı merkez yapmayı planlıyor

Havacılık sektörü batılı devletlerin ambargoları altında bulunan Rusya’da tur operatörleri, Antalya’yı aktarma noktası olarak kullanmayı planlıyor.


Rusya Tur Operatörleri Birliği Başkan Yardımcısı Aleksan Mıkırçan, tur operatörlerinin Antalya’yı aktarma noktası olarak kullanmayı planladıklarını açıkladı.

“En ekonomik ve konforlu yol Antalya”

Hürriyet gazetesinden Nerdun Hacıoğlu’nun haberine göre, kış aylarında Uzakdoğu ve Karayip bölgesine ulaşmak isteyen Rus turistlerin Rusya’dan doğrudan yola çıkmalarının eziyet verici ve yorucu yolculuk olacağını belirten Mıkırçan, “En ekonomik ve konforlu yol planı Türkiye’de Antalya havalimanını devreye girmesi olacak.

Rusya’dan Antalya’ya ulaşacak Rus turistler burada bir süre dinlendikten sonra Güneydoğu Asya veya Karayip bölgesine uçuşlarına devam edecek. Hesaplarımıza göre bu rota en uygun olanı” dedi.

Önümüzdeki ekim ayı sonunda Antalya’yı aktarma noktası olarak dahil edilen plana göre iki kişiden oluşan bir ailenin iki haftalık tur fiyatının da açıklayan Mıkırçan, “Yaptığımız hesaba göre kış aylarında Türkiye üzerinden sıcak denizlere ulaşmak isteyen Rus vatandaşları Antalya Havalimanı’nı aktarma noktası olarak kullanmaları durumunda iki kişilik ailenin iki haftalık Uzakdoğu turu fiyatı 368 bin ruble (yaklaşık 111 bin TL) olacak” şeklinde konuştu.



Bu Haber 25.08.2022 - 09:13:51 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.