Rus operatörden Mısır, BAE ve Türkiye ile ilgili dikkat çeken açıklama

Rus operatörden Mısır, BAE ve Türkiye ile ilgili dikkat çeken açıklama

Rus tur operatörü Fun & Sun, Türkiye'ye dönük satışların önündeki engellerle Türkiye'ye alternatif olabilecek destinasyonları açıkladı.


Turizm Güncel - Dış Haberler

Fun & Sun Genel Müdürü Vladimir Rubtsov, Türkiye satışlarının önündeki engelin, söylenenin aksin, fiyat artışı değil rubledeki düşüş olduğunu belirtti.

"Kimin ne kadar fiyat artırdığının önemi yok. Önemli olan rublenin değeri." diyen Rubstov Türkiye'ye dönük tur satışlarının devam ettiğini ancak bu satışların bir aylık süreyi kapsadığını anlattı. Fun & Sun Genel Müdürü bu nedenle satış derinliği oluşmadığını kaydetti.

"Oteli değil tatil süresini ve zamanını değiştiriyorlar”

Rus turistlerin tatil alışkanlıklarını radikal bir şekilde değiştirerek daha ucuz otelde konaklamak istemediğini ifade eden Vladimir Rubtsov "Aynı segmentte farklı seçenekler bulmaya çalışıyorlar. Mesela geçen yıl Antalya'daki X otelde tatil yapan bir kişi, otelini değiştirmek yerine tatil zamanını ya da tatil süresini değiştirmeyi tercih ediyor. Aynı segmentteki bir başka oteli de tercih ediyor." dedi.

Yaz sezonunda Türkiye'ye alternatif destinasyonlar

Yaz döneminde Türkiye'ye alternatif olacak pek çok destinasyonun olduğunu kaydeden Rubstov "Bunlardan birincisi elbette hem plaj hem de zengin gezi ve nehir turları sunan Rusya. Geçen yaz Kemer ve Alanya'da tatil yapan Ruslar bu yıl Mısır'a da gidebilirler. Şu anda mayıs sonu ve haziran başına kadar Mısır turlarına talep olduğunu görüyoruz. Mısır, yaz sezonunda pekala Türkiye'deki orta ölçek fiyatlı 5 yıldızlı otellere alternatif olabilir. Mısır otelleri yaz sezonunda Türk otellerden yüzde 50 daha ucuz." diye konuştu.

“BAE Türkiye’den yüzde 20-30 daha ucuz”

Türkiye'deki lüks otellerde tatil yapan Rusların da alternatifleri olduğunu ifade eden Fun & Sun'ın Genel Müdürü Vladimir Rubtsov "Belek'tekiler gibi, Türkiye'deki lüks otellerde tatil yapan Ruslar için ise Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) alternatif olabilir. Yaz dönemi BAE paket tatilleri Türkiye'den yüzde 20-30 daha ucuz. Ayrıca Emirlikler'de yüzde 60'a varan sezonluk indirimler var. Geçen yıl 250 bin ruble olan tatil bu yıl 100 bin ruble." ifadelerini kullandı.

Vladimir Rubtsov; Tayland, Sri Lanka, Maldivler'in de Türkiye'ye alternatif destinasyonlar olduğunu anlattı.



Bu Haber 19.04.2023 - 09:18:55 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.