Rus gazete: Türkiye'ye 4 milyon Rus turist gidebilir

Rus gazete: Türkiye'ye 4 milyon Rus turist gidebilir

Rusya'nı önde gelen gazetelerinden Kommersant, uçuşların kısa zamanda yeniden başlaması durumunda Rusya'dan Türkiye'ye 4 milyon turist gelebileceğini yazdı.


Rus Kommersant gazetesi, kısa zamna içinde uçuşların başlaması durumunda yıl sonuna kadar Rusya'dan Türkiye'ye 4 milyon ziyaretçi gelebileceğini yazdı.

Aramaların yüze 42’si Türkiye

Önde gelen tur satış sitelerinden OnlineTur.ru'da yapılan aramaların yüzde 42,2'si Türkiye turlarıyla ilgili olduğunu yazan gazete, buna karşın ülke içi tur arayanların sayısının yarı yarıya azaldığını kaydetti.

TürkRus'ta yer alan here göre gazetenin görüşüne başvurduğu tur operatörleri Rusya ile Türkiye arasında uçuşların yeniden başlayacağı yönündeki haberlerden sonra ülke içi tur satışının bir anda yüzde 10 gerilediğini söyledi.

Şu anda Rusya'da Türkiye istikametinde paket tur satışı yapılmıyor. Operatörler 15 Temmuzdaki haberlerden sonra sistemlerine bazı teklifler yerleştirmiş, ancak ertesi gün bu teklifleri satıştan kaldırmıştı.

Kommersant, paket tur satışı olmamasına rağmen Rus turistlerin Belarus üzerinden Türkiye, Arnavutluk ve Mısır gibi ülkelere tatil yapmaya gittiğine dikkat çekti.

Uçuş rezervasyon servisi Aviasales 1-16 Temmuz arası Minsk-İstanbul uçuşu aramalarının geçen yıla kıyasla 2,5 kat arttığını bildiriyor.



Bu Haber 20.07.2020 - 10:34:21 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.