''Türk tarafı her şeyi vizelere bağlayarak bazen kurnazlık yapıyor''

''Türk tarafı her şeyi vizelere bağlayarak bazen kurnazlık yapıyor''
Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Aleksey Yerhov, Türk tarafının her şeyi vizelere bağlayarak bazen kurnazlık yaptığını ileri sürdü.

TürkRus.com'un Bloomberg'den aktardığı habere göre Aleksey Yerhov, Türklerin Rusya'ya vizesiz girişinin kısa sürede çözülecek bir mesele olmadığını söyledi. Yerhov, "Şunu anlamalıyız: Bu, hızlı bir şekilde çözülebilecek mesele değil. Muhtemelen bu çalışmaların ilk adımı hizmet ve hususi pasaport sahibi kişilere yönelik olacak. Diğer pasaport sahipleri için ilerleme daha sonra olacak. Ama bu konu değerlendirilirken Türk tarafının bazen kurnazlık yaptığını tespit ediyoruz. Türk tarafı her şeyi vizelerin kaldırılmasına bağlıyor. ‘Vizeler kaldırıldıktan sonra ticaret hacmi 100 milyar dolara ulaşır, Türkiye’den Rusya’ya gelen turist sayısında patlama yaşanır’ gibi beyanatlar veriliyor" dedi.

Rusya ile Türkiye arasında 2010 yılında vize serbestliği anlaşması imzalandığını hatırlatan Yerhov, ''Çoğu konuyu o anlaşmayla çözmüştük. O dönemde de çok sayıda vize verirdik. Ama bu da o kadar önemli değil. O dönemde Türkiye’den Rusya’ya gelen kişi sayısında bir artış sağlandı ancak bu artış gerçek turist sayısına yansımadı. Buradaki ziyaretler ya iş amacıyla ya da ailevi meselelerle ilgili oldu. Ticaret de adım adım gelişiyordu ama bu sadece vizeye bağlı olarak gerçekleşmiyordu. Temennimiz bunun çok daha kısa sürede gerçekleşmesi. Evraklar şu anda kurumlar arasında gidip geliyor.'' diye konuştu.



Bu Haber 09.07.2019 - 08:35:27 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.