Rus Aeroflot'un CEO'sundan devlete THY çağrısı

Rus Aeroflot'un CEO'sundan devlete THY çağrısı

Rusya'nın milli hava yolu Aeroflot'un CEO'su Sergei Alexandrovsky, Rus havacılık sektörünün savunulması için devlet korumacılığı çağrısında bulundu.


Turizm Güncel - Dış Haberler

Rusya'nın Ukrayna'ya dönük askeri operasyonu sonrasında ABD ve AB'nin ambargosuna maruz kalan Rus havacılık sektörü zor günler yaşıyor. Rus hava yolu şirketlerinin elindeki mevcut uçaklarla yurt dışına uçuş yapılamıyor, üretici firmalardan direkt yedek parça ve teknik servis hizmeti alınamıyor, Rus uçakları AB hava sahasını kullanamıyor.

THY ve Emirates'e dikkat çekti

Rusya'nın milli hava yolu Aeroflot'un CEO'su Sergei Alexandrovsky, hükümete bir çağrı yaparak yabancı hava yolu şirketleri karşısında Rus hava yolu şirketlerinin çıkarlarını dengeleme çağrısında bulundu.

Yabancı hava yolu şirketlerinin Rusya'da çok fazla avantaja ve fırsata sahip olduğunu kaydeden Sergei Alexandrovsky, özellikle THY ve Emirates gibi rakiplerin bu durumdan fayda sağladığına dikkat çekti. Alexandrovsky, "Rusya havacılık sektörünü korumak için belli bir dereceye kadar devlet korumacılığı yapılmalı." çağrısında bulundu.



Bu Haber 29.12.2022 - 08:55:41 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.