Üç oteli birden kiraya verdi, yüzlerce işçinin parasını ödemedi

Üç oteli birden kiraya verdi, yüzlerce işçinin parasını ödemedi
Geçtiğimiz günlerde otellerini kiraya veren Roxy Hotels’in, işçilerin birikmiş maaşını ödemediği belirtildi.


TurizmGüncel

TurizmGüncel’e ulaşan Roxy Hotels çalışanları, geçtiğimiz günlerde ATG Hotels’e kiralanan Roxy Otellerinde çalışan 400 işçinin maaşının ödenmediğini belirtti. Roxy Grubu'na ait The Roxy Luxury Moon, The Roxy Luxury Spa ve The Roxy Luxury Nature isimli tesislerde çalışan yaklaşık 400 personele maaşlarının ödenmediği belirtildi.

‘’2.5 aylık maaşımı alamadım. Benim gibi yüzlerce kişi var’’

TurizmGüncel’e ulaşan Doğan K. isimli otel çalışanı, ''Ben Didim Akbuk'de bulunan The Roxy Luxury Spa isimli otelde yaklaşık 3.5 ay çalıştım fakat yaklaşık olarak 2.5 aylık maaşımı alamadım. Benim gibi yüzlerce kişi var belki.'' dedi.

The Roxy Luxury Moon ve The Roxy Luxury Nature otelleri aynı gruba bağlı olduğunu kaydeden otel çalışanı, ''Bu otellerde çalışan yaklaşık 400 personel, otellere mal sağlayan esnaflar da dahil olmak üzere kimseye ödeme yapılmadı.'' ifadelerini kullandı.

‘’Holding parasını aldı, maaşlarımızı yine ödemedi’’

2019 yılının haziran ayından bu yana Roxy Luxury Spa’da çalışan Hamit Y. isimli çalışan ise, 3 aydır maaş alamadığını söyledi. İşe başladıkları günden bu yana maaş konusuna kandırıldıklarını söyleyen Hamit Y., ‘’Haftaya dediler, önümüzdeki cuma dediler bu yalanlarla kandırdılar sürekli. Bizler müşteri memnuniyeti için müşteriler mağdur olmasın diye maaş alamamamıza rağmen hizmetimizi en iyi şekilde yaptık. 2019 eylül ayında otel kapandı. Sezon bitiminden dolayı yine dediler sizi mağdur etmeyeceğiz maaşlarınız yatacak. Fakat kaç ay oldu maaşlarımız hala yatmadı. Devir işlemleri dediler devir islemleri yapıldı holding parasını aldı, maaşlarımızı yine vermedi. Stajyerlerin parasını vermişler ama bizimkini vermeye niyetleri yok çünkü arkamızda duran kimse yok. Benimle beraber yaklaşık 500 kişi bu durumdan mağdur.’’ şeklinde konuştu.

''7 ay oldu, maaşımızı alamadık''

21 Haziran'da Roxy Luxury Spa'da işe başlayan Serkan K. isimli çalışan ise sadece 27 Temmuz'da, haziran ayına ait 10 günlük maşını aldığını söyledi. Eğitim masraflarını karşılamak amacıyla çalıştığını söyleyen Serkan K., ''Her zaman 'şu cuma bu cuma' diye bizi oyaladılar, sonunda oteli kapattılar ve maaş ödemediler. Benim otelden 2 aylık alacağım var aynı şekilde kardeşim Furkan K. da benimle beraber çalıştı lakin para alamadı. Bayramlarda 2 günlük ücret alacağımızı söylediler. Asgari ücretle çalışıyorduk. Otel kapandıktan sonra müdürümüze, oteli birine devredinc maaşımızı yatıracaklarını söylediler. Şu an Anex Group aldı oteli ama hala maaşımızı alamadık. Yaklaşık 7 ay oldu ama maaşımızı alamadık mağduruz. Biz 12 saat çalışıyorduk 8 saat üzeri mesaimizi bile alamadık. Hiç bir departman parasını alamadı, aşçısı, komisi, garsonu şefi kimse alamadı...'' diye konuştu

‘’Öğrenciyim, aileme yük olmamak için çalışıyordum’’

Serkan K.’nın kardeşi Furkan K. ise, ‘’Otelde 70 gün çalıştım, sadece 10 günlük maaşımı aldım. İçeride iki aylık alacağım var. Bize her cuma ‘pazarınız yatacak’ dendi ama yatmadı. İşten çıkalı 4 ay oldu. Ben de öğrenciyim. Aileme yük olmak istemediğim için otelde çalışıyordum. Şimdi kitaplarımı alacak param yok cebimde.’’ şeklinde konuştu.



Bu Haber 10.01.2020 - 14:23:08 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Mordul magduru 25.02.2020 - 06:30

    özgür zambak isimli kimin adamı olduğu bilinmeyen şahısa sesleniyorum; 1)Paralar gec yatıyordu ama ama alıyorduk demissın eğer sen spa da çalıştıysan (ki inanmıyorum sen sadece morgul tarafından tutulmuş biri olabilirsin) maaş olarak sadece haziran ve mayıs aylarınının ödendiğini bilirsin haziran ayının maaşını temmuzun 27sınde aldık eeeee kalan aylar nerde temmuz agustos eylul nerde bu paralar!!! 2) Sabır demişsin 8 ay olmuş bu insanların ne kadar daha sabır etmesini bekliyorsun??? 3)sicili tertemiz dediğin adam en az 400 kişiyi mağdur etti bana sicilden bahsetme ayrıca izmirdeki yukselıs kolejı de onunmuş orada da bir magduriyet var. 4)ayrıca yorumlarda hakaret falan yok alışmıssınız işçinin kafasına vurup ekmeğini almaya.

  • Öztürk zambak 17.02.2020 - 10:25

    Arkadaşlar bende uğur beyin otelinde çalıştım akbükte olan spa otelde evet paralarımı geç yatıyordu ama sonuçta alıyorduk son zamanlar ise yani Eylül ayında uğur bey otelleri Ahmet özcan devretmiş Ahmet özcan İn yanına kendim gittim uğur beyle bir alakası kalmamış paralarını bende çek var bozayım verecem dedi Şii mdi size soruyorum arkadaşlar burada küfür etmek ailesine hakaret içerikli sözler söylemek bizlere yakışmaz herkes namus sahibidir kullandığımız site herkes tarafından okunuyor az daha sabırlı olalım Ahmet özcan ukranyadan dönsün gider paralarımızı isteriz Ahmet özcan bizim muhatabımız uğur beyle alakası kalmamış hem uğur beyin geçmişini oku yon şimdiye kadar kimi dolandırmışlar bu adam jet Fadıl gibi geçmişte karanlık olsaydı sizlere hak verirdim ama adamın turizm geçmişinde kimsenin bir kuruşunu yememiştir herkese iyi günler sabırla bekleyin

  • Öztürk zambak 16.02.2020 - 07:46

    Arkadaşlar uğur morgülle bir alakası kalmamış uğur beyinde dolandırmışlar biz gittik çözüm bulamadık paralarımı Ahmet özcan da bize o söz verdi ukranyaya gitmiş gelsin paralarımızı alıcaz Allahı izni ile tek çözüm yolu Ahmet özcan bu sitede saçma sapan yorumlarınız birşey kazandırmaz mantıklı hareket edelim Ahmet özcan vermicek olsaydı bize borçlu olmasaydı ben vericem dermiydi akıllı olun biraz arkadaşlar çözüme ulaşmoşken küfürlü ve hakaret içerikli yazılar atmayalım bizimde zedelersiniz

  • Turizm Emekçisi 13.01.2020 - 10:30

    Allah yardımcıları olsun.Gerçekten zor bir durum,turizm çalışanlarının hep bu şekilde kullanılıp ortada bırakılması devamlı olan bir süreç devletin bu tarz otel sahiplerinin otellerinin ellerinden alarak satmasını ve öncelikli olarak çalışanların haklarının ödenmesini sağlaması gerekiyor.VERA HOTELS çalışanlarıda tam 3,5 yıldır maaş ve tazminat hakedişlerini hala alamadı,yazıklar olsun!!!!

  • Şeyhmus Poyraz 11.01.2020 - 08:32

    4 aylık masimi alamadım eşim ile birlikte Ben ve eşim mardinden Aydın'a kadar sıkıntılı durumlarla gitik iş için ve eşim hamile hali ile mecbur calismaktaydik yanlız bize hergun cuma günü cuma günü yatiracaz namus sözü verdiler mağdur etmicez falan filan ama sezon kapanmadan hepimizin çıkışını verdiler elimizde beş kuruş para olmadan o halimizle Mardin yolunu tutuk parasız bir şekilde şuan eşim doğum yaptı kiradayim ihtiyaçlarımız var ve hicbirsekilde gelirim yok şuan çok zor bir durumdayim sesimi duyan lütfen yardımcı olsun.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.