Rotana ve Mar Yapı, İstanbul'da yaptıkları 80 milyon dolarlık tesisi açtı

Rotana ve Mar Yapı, İstanbul'da yaptıkları 80 milyon dolarlık tesisi açtı
BAE merkezli otel zinciri Rotana, Türkiye’deki ikinci yatırımını İstanbul Güneşli’deki Basın Express Yolunda açtı. Şirketin Türkiye'deki ilk yatırımı ise İstanbul Maltepe'de bulunuyor.


TurizmGüncel

Türkiye’deki ilk yatırımını Anadolu yakasında açan Rotana Grubu, yeni yatırımı için Avrupa yakasında Güneşli bölgesini tercih etti. Yatırımını Mar Yapı’nın üstlendiği Centro WestSide & WestSide Arjaan by Rotana kapılarını açtı.



Otelin açılış töreni için düzenlenen basın toplantısına, Mar Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Münir Özkök, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yusuf Arslan, Rotana Yönetim Kurulu Başkanı Nasser Al Nowais ve Rotana Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Selim El Zyr katıldı. Aynı binada, 152 odadadan oluşan 4 yıldızlı Centro WestSide ve 153 rezidanstan oluşan WestSide Arjaan by Rotana yer alıyor.

ÖZKÖK: TESİS 80 MİLYON DOLAA MAL OLDU, YATIRIMIN YÜZDE 40'INI ROTANA YAPTI

Açılışta konuşan Mar Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Münir Özkök, Rotana'nın Ortadoğu’nun en büyük otel zinciri olduğunu ifade etti. Rotana'nın ilk defa bir projede sadece işletmeci olarak değil, yatırımcı alarak da yer aldığını ve Avrupa’ya İstanbul üzerinden açıldığını kaydeden Özkök, ''Yatırımı yaptığımız Basın Express, yatırımcıların dikkatini çeken bir bölge. Buradaki potansiyeli görerek ilk yatırım yapan şirketlerden biriyiz. Yatırımlarımız kısa zamanda dikkat çekmeye başladı.'' dedi.



''HAVALİMANININ TAŞINMASI BÖLGEYİ ETKİLEMEZ''

Tesiste toplam 153 rezidans bulunduğunu ve bunların yüzde 40'ının satıldığı bilgisini veren Özkök, yatırımcıya kazanç sağlayan rezidanslara yoğun bir ilgi olduğunu kaydetti. Özkök, ''Havalimanının buradan gitmesi Basın Express’i çok etkilemeyecek. Öte taraftan eski havalimanının fuar ve kongre merkezli olması planlanıyor. Dolayısıyla havalimanının taşınmasının artı bir etkisi olabilir.'' değerlendirmesinde bulundu.

İŞLETMESİNİ ROTANA YAPACAK

Otelin temelinin 2016 yılında atıldığını ifade eden Özkök, ''İşletmesini Rotana‘ın yapacağı otel, Rotana’nın Mar Yapı’ya ve Türkiye'ye olan inancını da göstermiş oldu. Ülkemiz adına son derece sevindirici bir durum.'' ifadelerini kullandı.



''100'DEN FAZLA OTELİMİZ VAR''

Rotana Yönetim Kurulu Başkanı Nasser Al Nowais ise Rotana'nın Abu Dabi’de kurulduğunu ve 25 yıldır faaliyet gösterdiğini belirtti.  Ortadoğu, Afrika ve Asya’da çok sayıda ülkede faaliyet gösterdiklerinin altını çizen Nowais, ''Dünyanın değişik ülkelerinde 100'den fazla otelimiz var. Şirketimizi İstanbul’a getirmiş olmaktan son derece mutluyuz.'' dedi.

''OTEL İŞLETMECİLİĞİNDE UZMANLAŞMIŞ TEK ORTADOĞU ŞİRKETİYİZ''

Rotana'nın otel yönetimi konusunda uzmanlaşmış tek Ortadoğu şirketi olduğunu belirten Nowais, ''Yatırımcılarımız için elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Arjan, butik markamız Centro gibi çok sayıda markamız var.  Bir ülkeye girmeden önce o ülkede neye ihtiyaç olduğuna bakarız. Türkiye bizim için çok önemli bir ülke. Bu ülkede büyük bir turizm potansiyeli var. Yatırım olanaklarını araştırırken, başlangıç için Türkiye’nin son derece önemli olduğuna karar verdik. İleride, ihtiyaca ve fırsatlara göre yeni makalarımızı da Türkiye'ye getirebiliriz'' şeklinde konuştu




Bu Haber 10.05.2018 - 12:46:09 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.