Rusya'dan resmi açıklama geldi, işte uçuş yasağının süresi

Rusya'dan resmi açıklama geldi, işte uçuş yasağının süresi
Rusya'nın Türkiye'ye dönük uçuşları iptal edip etmeyeceğine dair günelrdir süren bekleyiş nihayet sonlandı.

TurizmGüncel - Dış Haberler

Rusya artan koronavirüs vakalarından dolayı Türkiye'ye uçuş yasağı getirdiğini açıkladı. Rusya Başbakan Yardımcısı Tatyana Golikova, Türkiye'ye dönük uçuşların 15 Nisan'dan 1 Haziran'a kadar durdurulduğunu açıkladı. Rusya, Türkiye ile birlikte Tanzanya'ya da (Zanzibar) uçuş yasağı getirdi.

Yasağın detayları

Rusya, İstanbul-Moskova hariç, Türkiye’ye dönük tüm charter ve tarifeli uçuşları 15 Nisan’dan 1 Haziran’a kadar iptal etti. Bu dönem içinde sadece Moskova-İstanbul arasında haftada iki sefer yapılacak.

Turizm Güncel’e açıklama yapan tur operatörü temsilcileri, 15 Nisan’a kadar yolcuların Türkiye’ye getirilmeye devam edeceği, 15 Nisan’dan sonra ise uçakların boş gelip dolu döneceğini belirttiler.

Nisan turları ne olacak?

Nisan’daki turların aradaki büyük fiyat farkından dolayı ücretsiz olarak haziran-temmuz aylarına ertelenmesinin mümkün olmadığını belirten tur operatörleri, şirketlerin ya fiyat farkını alarak rezervasyonları erteleyeceğini ya da iade yapacağını kaydetti.

Rus turistlerin ülkelerine dönüşleri ise normal uçuş planı dahilinde gerçekleşecek, turistler için herhangi bir 'acil kurtarma' uçuşu yapılmayacak. Uçuşların yasak olduğu dönemler için Türkiye'ye ve Tanzanya'ya tur alanların seyahatlerini başka bir destinasyona kaydırmalarını veya ileri bir tarihe ertelemelerini tavsiye eden Tatyana Golikova, kararın tamamen salgınla ilgili durumun kötüleşmesi nedeniyle alındığını duyurdu.

Uçuşların yasaklanması ile birlikte Rusya’daki tur operatörlerine destek sağlanması da planlanıyor ancak bu konuda henüz detay bulunmuyor.



Bu Haber 12.04.2021 - 19:24:12 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Can 16.04.2021 - 08:21

    Turkiye ye parket satilar ucuz sonra rotayi yunanistan misir cevirdiler Ruslar.Haziran gelecek baska bahane bakacaklar Bakarsaniz Temiz Avgustos gelir sezon biter bu Turizm 3-4 sene boyle surer.kasim gelir hersey tekrar pandemi var diye 6 aylik kapanir.Ama insaat sektoru devam eder

  • Mehmet Arif .Karabacak 13.04.2021 - 11:12

    Bence siyasi bir karar deyil ,öyle olsa diyer alış verişler arasında da kota yada benzeri şeyler olur. Kaldiki şu sıralar Türk Rus ilişkileri dorukta.

  • Canercan 13.04.2021 - 10:59

    Arkadaşlar siyasi karar yada değil şimdi tam kapanma düşünüyorlarmış madem yapacaktın Mart ayında kapatsaydın bu karar siyasi falanda değildir. Adam Günlük 50 bin vaka olan ülkeye vatandaşını neden göndersin. Bu karar öngörüsüzlüğün neticesidir. Yazık çok yazık

  • Hasan Dirik 13.04.2021 - 08:10

    Bu tamamen siyasi bir karardır. Rusya EU,ABD ve Ukranya arasın daki gerkinlikte maalesef Türkiye ye tarafını iyi belirle uyarısı .

  • Niklas 13.04.2021 - 07:52

    Bu karar turizmcilerin tabutuna çakılan son çivi oldu. Bugün herkes çok kötü bir güne uyandi. Kararın siyasi olduğunu düşünüyorum. İşin kötü yanı haziran 1'de de açılacağının garantisi yok. Ne yapalım taş mı kemirelim?. Niye kimse turizmcileri düşünmüyor?.

  • Arif 13.04.2021 - 01:27

    Elbette bu kararda politik sebepler vardır ama asıl sebep devletimizi yönetenlerin sorumsuzca davranması.hergün kac hasta oldugunu düşünmeden afişe etmek devlet yönetmekse herkes yönetir o develeti...afişe edince ölüler geri gelmiyor ve turizm ülkesi olduğunu unutan yöneticiler hemen bir iştahla şu kadar hasta var şu kadar ölüm var diye sanki fare tutmuş kedi gibi afişe ettiler ve sonuç bu.Ve artık şu patron ları koruma politikanızdan vazgeçin..bunca yıl kazandıkları paralarla herkesin versinler tazminatını..

  • Canercan 12.04.2021 - 10:16

    Geçen hafta İngiltere erteledi bu hafta Rusya. 2021 sezonu an itibariyle bitmiştir. Çok merak ediyorum bu turizm bakanı görevini yapamamış olmanın vicdani sorumluluğunu hissediyormu acaba. Bu 1.5 aylık kayıp neticesinde kaç insan işinden olacak kaç insan aç kalacak yada iflas edecek. Bunların sorumlulugunu hissediyormu acaba bu bakanlar. Yoksa adı üstünde sadece bakıyor mu????

  • Kemal Bey 12.04.2021 - 09:36

    Rusişkolar Bye Bye. 2021 sezonu bitmiştir.

  • HAMZA YILMAZ 12.04.2021 - 08:50

    2021 sezonu fiyaskoyla sonuçlanmıştır hayırlı olsun lebaleb

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.