Alman tur operatöründen Türk otelciye kritik uyarı

Alman tur operatöründen Türk otelciye kritik uyarı
Resort Turizm Kongresinde konuşan Rewe Grubu’nun CEO’su Sören Hartmann, Thomas Cook sonrası oluşan güven kaybına dikkat çekti, ''çalışacakğınız partnerleri dikkatli seçin' dedi.

TurizmGüncel - Antalya

Kongrenin baş konumacısı olan Sören Hartmann, konuşmasına Türkiye’nin turizm ürünü ile ilgili değerlendirme yaparak başladı.

Türkiye’nin çok iyi bir turizm ürünü olduğunu belirten Hartmann, ‘’Ürünleriniz ve tesisleriniz çok iyi. Ucuz değilsiniz, hakkaniyetli bir fiyatını var. Geçtiğimiz yıllarda oluşan güven sorunu aşıldı ve kayan talep yeniden Türkiye’ye döndü.’’ ifadelerini kullandı.

Rewe Grubu’nun acentecilikle başlayıp günümüzde global bir seyahat şirketi olduğuna dikkat çeken Sören Hartmann, Kuoni ve devamında Romanya’daki satın almayla daha da güçlü bir küresel seyahat şirketi haline geldiğini belirtti.

‘’Sadece para değil, güven de kaybettik’’

Thomas Cook’un iflasıyla ilgili değerlendirme yapan Hartmann, ‘’Thomas Cook’un iflası nedeniyle hepimiz para kaybettik. Ama daha önemlisi, hepimiz güven kaybettik. Müşteriler için halan en güvenli yöntem ancak burada ciddi hatalar yapıyoruz.’’ şeklinde konuştu.

Kiminle çalışacağınıza iyi karar verin’’

Thomas Cook’un iflası sonrası otelcilerin nasıl hareket etmesi gerektiği ile ilgili de değerlendirme yapan Hartmann, ‘’Sizin yapmanız gereken şey de bizim yapmamız gereken şey de mantalitemizi değiştirmek. En önemli konu, uzun ödeme süreleri. İnsanlara bu kadar uzun süreli güvenemezsiniz. Bu durum, başka şirketlerin de başına gelecek. Bu felaketten bi şeyler öğrenelim. Doğru ticareti öğrenelim, kiminle çalışacağımıza iyi karar verelim. Adil rekabet ve görevleri yerine getirmeye önem veriyoruz. Böyle bir iş birliği içinde olursak yeniden güven sağlayabiliriz.’’ ifadelerini kullandı.

‘’Herkesin mali güvencesi var ama siz kontrol edin’’

Hartmann konuşmasının devamında, ‘’Tükiye en iyi rünlerden birine sahip ve müşterilerimize çok iyi hizmet veriyorsunuz. Bu sayede biz de sizi seçiyoruz, müşterilerimiz de. Hepimiz önce fiyatlara bakıyoruz ve müşterilerimize de fiyatlara bakmayı öneriyoruz. Ama bu, çok önemli değil. Biz mali olarak stabil bir şirketiz. Mali güvencemiz var. Bu sadece bizde değil, diğerlerinde de var. Ancak sizin bunu kontrol etmeniz gerekir.’’ dedi.

'Avrupa ısınıyor’’

Almanya’da ve genel olarak Avrupa’da en büyük tartışma konusunun iklim değişikliği olduğunu belirten Hartmann, Avrupa’da bile sıcak yazlar yaşandığına dikkat çekerek, ‘’Bu durumda İskandinav turist neden Tenerife’ye gitsin? Avrupa’daki ısınma nedeniyle çok sayıda insan artık sıcak ülkelere tatile gitmiyor’’ diye sordu.



Bu Haber 28.11.2019 - 12:41:38 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.