Rehberlere şok, kokartlardan TC ibaresi neden kaldırıldı?

Rehberlere şok, kokartlardan TC ibaresi neden kaldırıldı?
Profesyonel turist rehberlerinin yeni çalışma kartlarının TC ibaresiz olması tepki yarattı. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın TC ibaresi olmadan basılan kartları değiştirmesi için TUREB'e ve ilgili mercilere dilekçe ve mesaj yağıyor.

 
TurizmGüncel

Yeni dağıtılan rehber kokartlarında TC ibaresinin yer almaması camiada büyük tepki yarattı. Profesyonel turist rehberleri bu şekilde basılan kartların bir an önce değiştirilmesi adına TUREB'e çağrıda bulundu.



TurizmGüncel'e değerlendirmelerde bulunan TUREB Başkanı Zeki Apalı şöyle konuştu:

"Kokartlardaki tasarımı ve görüntüyü ben de hiç sevmedim. Hazırlanışı aşamasında da bu duruma karşı çıkmıştık. Cihazlarımıza uymuyor dendi. Bu konuda rehberlerden yüzlerce mesaj aldık. Gerekeni yapacağız."

"Biz mazbatamızı daha yeni aldık. En kısa zamanda bu soruna çözüm üreteceğiz. Birlik merkezimiz Ankara'da artık. Üç kurucu odanın katkı payları durumuyla uğraşmaktaydık. Bu paylar bizim etkinliğimizi sürdürmemiz için. Bu süreçle uğraşırken kokartlardaki durumla karşılaştık. Buradan herkese bu sorunu çözeceğimizi, bu konuda çalışacağımızı iletiyorum." 

İşte TC ibaresi olmayan kokartlar:

ÖNYÜZ



ARKA YÜZ




Bu Haber 01.08.2013 - 14:48:51 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Mustafa HAtipoğlu 04.08.2013 - 09:07

    Çiçeği burnunda TUREB Başkanı Sayın Zeki Apalı, Bu konu sizin ilk ciddi sınavınız olacak. Sizi seçen arkadaşlarınızın sesini dinlerseniz başarırsınız. Yok bakanlık öyle dedi, yok matbaa basmamış gibi absürt gerekçelerin arkasına sığınıp bu işi oldu bittiye getirirseniz, ne amaçla başkan seçildiğiniz ortaya çıkar demedi demeyin...

  • BÜLENT ŞANLITURK 02.08.2013 - 04:59

    BU DEVLETİN İSMİTÜRKİYE CUMHURİYETİ KISA VE RUMUZ YAZIMI İSE, T.C RESMİ DAİRELERDEN KALDIRIYORLAR,,,NEDEN ? TÜRKİYE CUMHURİYETİ KELİMESİNİN BAŞKA BİR KISALTMASI MI VAR ? YOK.O HALDE BU TAHRİK NİYE ?ÜSTELİK BU TAHRIKI YETKİLİLER YAPIYOR NEDEN ? KOMİK OLUYORUZ DİKKAT EDİN REHBER KOKARTININ ÖRNEĞİNE,,,ÖN YÜZÜNDE T.C KALDIRILMIŞ.ARKA YÜZÜNDE İSE NET OLARAK,T.C KİMLİK NUMARASI diye YAZIYOR.BU SOYTARILIK DEĞİL Mİ ? ÖN YÜZDE ÜLKESEL TURİST REHBERİ YAZIYOR HANGİ ÜLKENİN ?MİLLİ DİYEMEMİŞ,ULUSAL DİYEMEMİŞ ,İNGİLİZCESİNİ NATIONAL TURİST GUIDE DİYE DOĞRU YAZIYOR,TÜRKCESİNİ KIVIRTTIRIYOR,,,,NEDEN ?BİRİSİ BU KOMİKLİĞİN ALTINDAKİ GERÇEK NEDENİ AÇIKLAMALI.BİZİM REHBERLERİMİZ BU OYUNU YUTMAZ.

  • Erden Duygu 02.08.2013 - 11:42

    TC siz kokart kullanmayı reddediyorum.

  • alper 02.08.2013 - 11:30

    T.C. birilerine bakıyor sanırım

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.