Rehberlerden yerel yönetimlere: Kazan-kazan formülünü devreye alalım

Rehberlerden yerel yönetimlere: Kazan-kazan formülünü devreye alalım

Turist Rehberleri Birliği tarafından yapılan açıklamada, finansmanını yerel yönetimlerin karşılayacağı bir programla rehberler eşliğinde ‘’şehrimizi tanıyalım’’ çalışması başlatılabileceği belirtildi. Açıklamada, bu şekilde hem insanların şehrini tanıyacağı, hem rehberlerin işsizlikten kurtulacağı hem de yerel esnafın kazanç sağlayacağı ifade edildi.


Dünyayı sarsan ve tüm sektörlere olumsuz yansıyan pandemi sürecinde turist rehberlerinin işsiz kaldığına ve pek çok turistik tesisin de zor durumda olduğuna dikkat çeken Türkiye Turist Rehberleri Birliği (TUREB) Başkanı Suat Tural, Türkiye’nin en önemli endüstrilerinden biri olan turizme destek olmaya yerel yönetimlerin de çaba sarf etmesi gerektiğini kaydetti.

Tüm belediyelere çağrıda bulunarak “turist rehberleri eşliğinde yürüyüş gezileri” düzenlemelerini öneren Tural,  böylelikle turizmin hareketlenebileceğini belirtti.

Koronavirüs salgınından olumsuz etkilenen sektörlerin başında gelen turizmde rehberlerin büyük mağduriyet yaşadığına dikkat çeken Tural, turist rehberlerinin yüzde yüzünün işsiz kaldığını söyledi.

Kentimizi tanıyalım

Bu süreçte belediyelerin turizme destek vermesi gerektiğini belirten Tural,  belediyelere önerdikleri “kentimizi/şehrimizi tanıyalım” temalı yürüyüş gezilerinin çok basit ve çok yönlü bir kazan kazan formülü olduğunu dile getirdi. Tural, şu ifadeleri kullandı:

“Türkiye'nin hemen her bölgesinde vatandaşlarımız kendi şehrinin tarihi, doğal, kültürel ve özel güzelliklerini çoğunlukla tanımıyor. İşte bu güzelliklerin tanınması için, müzelerimizin güvenle gezilebilmesi için, bir turist rehberi eşliğinde, pandemi sürecine de uygun olarak 10'ar, 15'er kişilik gruplarla yürüyüş gezileri düzenlenebilir. Bu turlarda, yasalara ve mevzuata uygun şekilde acenteler görevlendirilebilir. Tüm bunları belediyelerin finanse etmesi zor durumda olan büyük bir endüstriye can verebilir.

Böylelikle meslektaşlarımız işlerini yapabilecekler, vatandaşlarımız yaşadıkları kentin tarihi ve doğal güzelliklerini görecek ve öğrenecekler. Aynı zamanda da o bölgedeki esnafımız canlılık yaşayacak. Kısacası, kazan kazan formülü devreye girmiş olacak.”

Desteğe hazırız

Tüm turist rehberlerinin gerekli pandemi eğitimlerini aldıklarını kaydeden Tural, her şeyin kontrollü olacağı için vatandaşların güvenle gezebileceğini ifade etti. Tural, şunları söyledi:

“Gerekirse Türkiye'nin dört bir yanındaki örgütlerimiz ve meslek odalarımızla belediyelerimize planlama sürecinde destek vermeye hazırız. Belediyelerimiz her organizasyonda ne kadar çok farklı isimi kullanırsa o kadar geniş bir ağa destek olmuş olacak. Bu fırsatı iyi değerlendiren belediyelerin böylesine sıkıntılı bir dönemde yarattıkları çözümle bir adım öne çıkacağına inanıyorum."



Bu Haber 03.02.2021 - 12:49:59 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.