Erdoğan'la Putin turizmi de konuştu

Erdoğan'la Putin turizmi de konuştu

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le Cumhurbaşkanı Erdoğan arasında yapılan telefon görüşmesinde turizmin de konuşulduğu belirtildi.


TurizmGüncel - Dış Haberler

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Erdoğan arasında yapılan telefon görüşmesinde bölgesel meseleler (Suriye, Libya), Ayasofya'nın camiye dönüştürülmesi ve iki ülke arasında uçuşların yeniden başlamasının ele alındığı belirtildi.

Konuyla ilgili olarak Rus Tur Operatörleri Birliği'nin (ATOR) sitesinde yayınlanan haberde, ''Putin ve Erdoğan iki ülke arasında turizmin yeniden başlaması konusunda da görüş alış verişinde bulundu. Ancak görünen o ki, bu kısa sürede gerçekleşmeyecek. Çünkü Türk Hava Yolları, temmuz uçuşlarının tamamını iptal etti.'' ifadelerine yer verildi.

Erdoğan ve Putin'in sıhhi-epidemiyolojik durum iyileştikçe, iki ülke arasında turistik amaçlı seyahatlerin başlaması konusunda görüş alış verişinde bulunduğu belirtilirken, Erdoğan'ı Putin'e, ''Rusya'da koronavirüse karşı mücadelede bir dizi Rus bölgesine yardım etmeye hazırız'' dediği kaydedildi.

Erdoğan Ayasofya konusunda Putin'e güvence verdi

Erdoğan ve Putin'in görüşmesinde Ayasofya'nın camiye dönüştürülmesinin de ele alındığı ve Erdoğan'ın Putin'e Rusya vatandaşlarının ve tüm yabancıların katedrali ziyaret edebileceği yönünde garanti verdiği kaydedildi.



Bu Haber 14.07.2020 - 11:40:13 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Sarp Akman 14.07.2020 - 07:16

    Ortodokslara özel ayasofya'yı açıyor bir de 6500 ortalama vaka olan ve iç piyasaya yönelen rustan turist bekliyor !

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.