Üç bin kişiyi işten çıkarıyor, ücret kesintisine gidiyor

Üç bin kişiyi işten çıkarıyor, ücret kesintisine gidiyor

Avrupa'nın önde gelen bütçeli hava yolu şirketlerinden Ryanair, 3 bin kişiyi işten çıkaracağını duyurdu. Şirket, Koronavirüs sonrası toparlanmanın 3 yıl süreceğini açıkladı.


TurizmGüncel - Dış Haberler

Ryanair, koronavirüs nedeniyle 3 bin kişiyi işten çıkarıyor. Koronavirüs sonrası yolcu talebinin toparlanmasının 3 yıl alacağını açıklan Ryanair, Avrupa'daki belli başlı hava yolu şirketlerine 30 milyar euro devlet desteği sağlanmasına da sert tepki gösterdi. Diğer hava yolu şirketlerine sağlanan yardımların yasa dışı ve ayrımcılık olduğunu belirten Ryanair, Avrupa'daki kısıtlamalar nedeniyle temmuz ayına kadarki sürede yüzde 1'den daha az bir kapasiteyle faaliyet gösterebileceğini açıkladı.

Birinci çeyrekte sadece 150 bin yolcu taşıyabilecek

İlk çeyrekte 42.2 milyon olan yolcu hedefinin 150 binden daha az bir seviyede gerçekleşeceği uyarısında bulunan Ryanair, temmuz-eylül arasındaki 44.6 milyon yolcu hedefinin de ancak yarısının gerçekleşebileceğini açıkladı. Bu projeksiyona göre Ryanair'in, 31 Mart 2021 mali dönemi sonunda ancak 100 milyon yolcu sayısına ulaşabileceği ve bunun da planlanandan (154 milyon) yüzde 35 daha az olduğu ifade edildi.

3 bin kişiyi işten çıkarıyor, yüzde 20 ücret kesintisin gidiyor

Bu nedenle Ryanair'in çalışanların ücretlerinde yüzde 20 kesintiye gideceği, pilot ve kabin görevlilerinden oluşan 3 bin kişiyi de işten çıkaracağı kaydedildi. Söz konusu kararın, merkez ofis çalışanlarını ve üst düzey yöneticileri de kapsadığı belirtildi.



Bu Haber 01.05.2020 - 12:24:22 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.