Rapor: Almanya turizm pazarı 2019’un ne kadarına ulaşacak?

Rapor: Almanya turizm pazarı 2019’un ne kadarına ulaşacak?

ITB Berlin için yapılan bir araştırmada, turizm sektörünün 2019'un yüzde 80'ine ulaşacağı belirtildi.


TurizmGüncel - Dış Haberler

Statista'nın ITB Berlin için yaptığı araştırmaya göre, Almanya turizm sektöründe cirolar 2022 yılında 2019'un yüzde 80'ine ulaşacak. Hazırlanan rapora göre, 2019 seviyesinin aşılacağı yıl ise 2024 olacak.

2022’de yüzde 46 büyüme mümkün

Ufukta bir toparlanma olduğu belirtilen raporda, 2022 yılında bir önceki yıla göre yüzde 46 büyümenin mümkün olduğu kaydedildi. Öte yandan, yurt içi seyahatler yurt dışı seyahatlere nazaran daha popüler olmaya devam edecek.

Bu yıl 353 milyar euro ciro üretilmesi bekleniyor

2021 yılında turizm sektörünün zaten iyi bir performans gösterdiği ve bir öneki yıla nazaran yüzde 36 büyüdüğü ifade edilen raporda, endüstrinin küresel çapta 260 milyar euro ciro elde ettiği kaydedildi. Raporda, "Bu yıl bu rakamın yüzde 46 artışla 353 milyar doları aşması bekleniyor. Ancak tam toparlanma 2024 yılından önce mümkün değil." ifadeleri kullanıldı.

Raporun devam devamında şu noktaların altı çizildi:

Geride kalan iki yılda koronavirüs pandemisi seyahat alışkanlıklarını önemli ölçüde değiştirdi ve değiştirmeye devam edecek.

Gezginler daha fazla esneklik istiyor

Pandemi başladığından bu yana gezginler daha fazla esneklik istiyor. Daha önce Almanların çoğunluğu rezervasyonunu ortalama 3 ay önce yapardı. Ancak şimdi yüzde 28'i 1-3 ay arasında rezervasyon yapıyor. Yüzde 25'i ise 4 hafta hatta daha kısa süre önce rezervasyon yapıyor. Pandemi öncesine göre iptal sigortaları yüzde 10, fesih sigortaları ise yüzde 20 arttı. Müşterilerin esneklik beklentisi, online rezervasyonların yüzde 40'ına yansıyor.

Almanya içi gecemeler zirve yaptı

Almanya içi destinasyonlar pandemi nedeniyle giderek daha fazla genci kendine çekiyor. 2019 yılında Almanya içindeki gecelemelerin yüzde 84'ü Almanlar tarafından yapılırken, 2020 ve 2021'de bu oran yüzde 94'e yükseldi.

Almanya içi seyahatte gençlerin ağırlığı artıyor

2022 yılında Almanya içinde seyahat edeceğini belirten 30 yaş altı seyahatçilerin oranı yüzde 25 artarak yüzde 38'e ulaştı. Genel olarak Almanların yüzde 72'si önümüzdeki 12 ay içinde Almanya içinde bir seyahat planlıyor.

Yeni teknolojiler ilgi odağı

Araştırmaya katılanların yarıdan fazlası, gelecekteki seyahatlerinde yeni teknolojilerle ilgilendiğini söylüyor. ABD, İngiltere ve Almanya'dan seyahatçilerin yüzde 21'i akıllı ev cihazlarıyla ilgilendiğini belirtirken, tanıma teknolojisi, sanal gerçeklik ve yapay zeka tabanlı kişiselleştirilmiş seyahat tavsiyeleri ile ilgileniyor.

Hem çalışma hem tatil (Workations)

Öte taraftan pandemi ile gelişen bir diğer trend de kuşkusuz 'workations'. Bu trend şirketler arasında hızla yayılıyor. Arama motoru Google, geçtiğimiz yıl çalışanlarına 4 haftaya kadar workations hakkı tanımıştı.

Rusya ve Ukrayna’nın dünya turizm sektöründeki yeri

Küresel bir diğer önemli başlık ise Rusya-Ukrayna krizi. Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü (UNWTO), 2019 yılında dünya turizm hareketinin yüzde 3,2'sini Rusya ve Ukrayna'nın oluşturduğunu açıkladı. Komşu Doğu Avrupa ülkelerinin oranı ise yüzde 1,8. 2019 yılında yapılan 1,5 trilyon dolarlık seyahat harcamasının yüzde 2,6'sını Rusya ve Ukrayna oluşturmuştu. Avrupa ülkelerinin payı ise yüzde 5,3'tü.









Bu Haber 08.03.2022 - 14:23:50 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Avrupa pazarı açığı kapatamaz.

    Koray GÜN - Kilit Grup Muhasebe Müdürü 09.03.2022 - 09:51

    Konuya Antalya Turizmi açısından baktığımız, Antalya da Turizm, Deniz, Kum, Doğa ve Güneş odaklı olduğundan Türkiye genelinden ayrılıyor. İki yıldır önemli kriz yaşadığımız ve 2019 yılının üzerin de seviyelerde, 2022 yılı için turist beklentimizin oluştuğu dönemde, oluşan savaş krizi bizi derinden etkiledi. Antalya ya gelmesi beklenen 15 milyonun üzerinde Yabancı turistin, yaklaşık % 50 sini oluşturan Rusya ve Ukrayna pazarı misafirlerinin başka hiç bir pazarla telafi edilmesi mümkün görünmüyor. Savaşın bir an önce bitip krizin aşılması en büyük dileğimiz, iki yıldır ötelenerek ayakta kalmaya çalışan turizminin, 3. Yıl oluşabilecek krizi taşıma imkânı maalesef bulunmuyor. Devletimizin % 0,75 Turizm ajansı payını 2022 yılında kaldırması, Konaklama KDV oranını % 8 yerine, 2021 yılında uygulanan % 1 oranında uygulayarak Turizm şirketlerine destek olması doğrusu olacaktır. Turizm şirketleri İstihdama destek olarak Hem ücretler, hem de SGK primleri ödemeleri ile Türkiye ekonomisine önemli katkı sağlamaktadır.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.