Ramazan Bingöl: Rusya ve Ukrayna pazarlarını unutalım artık

Ramazan Bingöl: Rusya ve Ukrayna pazarlarını unutalım artık

Ukrayna-Rusya savaşının turizme etkileri ortaya çıkmaya başladı.


Ukrayna’ya yaptıkları saldırı sonucu Rusların da ağır ekonomik yaptırımlarla alım gücünü kaybedeceğini ve turistik harcamalarını keseceğini öngören turizmcimler Cumhuriyet’ten Ali Can Polat’a değerlendirmede bulundu.  

“Asıl iptaller savaştan sonra başlayacak”

Rezervasyonlarda yavaşlamalar başlamışken asıl iptallerin savaş sonrasında başlayacağını söyleyen Küçük Otelciler Birliği Başkanı Ertan Ustaoğlu “İşin ekonomik ve psikolojik boyutu o zaman ortaya çıkacak. Ukrayna’dan gelecek ekim ya da kasım ayına kadar hareketlenme olmaz artık. Rus pazarı da savaş sonrası Rusya ekonomisi ve halkının alım gücüne bağlı olacak.”  İfadelerini kullandı.

“Bu iki pazarı unutalım artık”

Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği Başkanı Ramazan Bingöl ise kamunun yeni pazarlar için çalışmalar yapılması gerektiğini belirterek “Umarım yanılırım ama maalesef bu savaşın uzayacağı aşikâr. Ukraynalılar büyük bir yıkım yaşıyor, Ruslar da ekonomik yıkım yaşayacaklar. Bu iki pazarı unutalım artık. Turizm Bakanlığı acilen yeni pazarlara dönük çalışmalar yapmalı ve nitelikli turistleri çekmeliler” dedi.

Rusya’nın ekonomisini ayakta tutabilmek için yurttaşlarına başka ülkelere seyahat etmemesi propagandası yaptığını söyleyen Turizm Restoran Yatırımcıları ve Gastronomi İşletmeleri Derneği Başkanı Kaya Demirer de Ukrayna ile birlikte Rus turistte de önemli kayıplar olacağını belirtti. Demirer, mart sonuna kadar çatışmalar kalıcı olarak durursa Avrupalı turist şansının hâlâ devam ettiğini söyledi



Bu Haber 03.03.2022 - 10:27:05 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.