Putin’den talimat: Vizeleri kaldırın

Putin’den talimat: Vizeleri kaldırın

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, yabancıların Rusya’ya vizesiz seyahatlerine izin verilmesine yönelik çalışma başlatılması istedi.


Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, hükümete, karşılıklılık ilkesine bakılmaksızın, yabancıların Rusya'ya vizesiz seyahatine izin verecek yeni öneriler hazırlaması talimatını verdi.

TürkRus’un Kommersant'tan aktardığı habere göre Putin, yabancılara turizm, iş ve eğitim amaçlı olduğu kadar spor ve kültürel etkinliklere katılım için de vizesiz rejimin değerlendirilmesini önerdi.

Putin'in talimatı dışişleri ve içişleri bakanlıkları ile Federal Güvenlik Servisine gönderildi ve 1 Haziran 2023 tarihine kadar bir "ilerleme raporu" sunmaları istendi.

Türk vatandaşları da bu kapsamda değerlendirilecek

Putin ayrıca "dost"  sayılan ülkelerin vatandaşları için elektronik vizelerin yenilenmesi ve çok girişli turist vizelerinin süresinin artırılması talimatını da verdi.

Putin'in vizesi rejim konusundaki talimatının bu takvimle en iyi ihtimalle gelecek yaz ortasında uygulanabileceği yorumu yapılırken, "dost ülke" olarak Türkiye vatandaşlarının da bu kapsamda değerlendirileceği vurgulanıyor.



Bu Haber 02.11.2022 - 08:43:06 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.