'Jet'le bozulan imajını ‘turizm’le düzeltecek

'Jet'le bozulan imajını ‘turizm’le düzeltecek
Özel jet kullanması nedeniyle eleştirilerin hedefinde olan İngiltere Prensi Harry, turizmi 'iyi bir güç' haline getirmek için seyahat endüstrisinin devlerinin de desteklediği Travalyst adlı bir çalışmaya girişti.

TurizmGüncel - Dış Haberler

Avrupa'da uzun süredir hava yolu ulaşımının çevreye verdiği zararlar tartışılıyor. Hatta bu konuda Fransa ilk adımı atarak, Fransa'dan kalkış yapan uçaklardan bundan böyle çevre vergisi alacağını açıklamıştı.

Online seyahat devlerinin desteğini aldı

Seyahatlerinde sürekli özel jet kullandığı için eleştirilerin hedefinde olan İngiltere Prensi Harry ise, Booking.com, TripAdvisor, Ctrip ve Visa başta olmak üzere, seyahat devlerinin de desteğini alarak bir program başlattı. Programın amacı ise gezginlerin karbon emisyonlarını azaltmak, aşırı turizmi önlemek ve lokal ekonomilere katkı sunmak olarak açıklandı.

''Bireysel etkilerimizden sorumluyuz''

Kraliçe Elizabeth'in torunu olan Harry, ''Bir şeyleri yapma konusunda ortaya atılan fikirleri yabanan atmamak grektiini öğrendim. Çünkü tek başımıza her şeyi yapamayız. Hiç kimse mükemmel değil ve çevreyle ilgili kendi bireysel etkilerimizden sorumluyuz. Sorun, bunu dengelemek için ne yapabileceğimiz'' dedi.

Ne tür çalışmalar yapacaklarını açıklamadılar

Fakat ne Prens Harry, ne de organizasyonun diğer üyeleri uygulamaya koyacakları program ve bu program çerçevesinde neler yapılacağını açıklamadı. Travalyst tarafından yapılan açıklamada, 2018 yılında 1,4 milyar uluslararası seyahat gerçekleştiğini ve turizmin global ekonomiler için 8,8 milyar dolarlık değer yarattığı kaydedildi. Açıklamada, ''Seyahatçiler giderek daha fazla oranda seyahatlerinin sürdürülebilir ve çevre üzerinde daha az etkili olmasını istiyorlar.'' denildi.

Açıklamanın devamında ise şu ifadelere yer verildi:

''Dünya genelinde destinasyonları koruyan, yerel toplulukların gelişmesini sağlayan, vahşi yaşamı ve çevreyi koruyan girişimleri araştırmak ve teşvik etmek için etkimizi kullanacağız.''



Bu Haber 03.09.2019 - 15:21:20 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.