Almanya'da bir havalimanı iflas başvurusunda bulundu

Almanya'da bir havalimanı iflas başvurusunda bulundu
Almanya'da bulunan Paderborn-Lippstadt Havalimanı, iflas başvurusunda bulundu.

TurizmGüncel - Dış Haberler

Paderborn-Lippstadt Havalimanı, Poderborn Bölge Mahkemesi'ne iflas başvurusunda bulundu. Havalimanı işletmesinin, iflas sürecini kendi idaresi altında yürütme isteğinin mahkemece kabul edildiği belirtildi.

Paderborn-Lippstadt Havalimanı Genel Müdürü Marc Cezanne, ''Koronavirüs krizi nedeniyle uçuş hareketlerinde yaşanan büyük düşüş, kapsamlı bir kurumsal yapılanmayı kaçınılmaz hale getirdi. Havalimanının mevcut yolcu sayısı geçen yılın yüzde 85 altında. Yolcu sayılarının kriz öncesi seviyeye dönmesi ise muhtemelen biraz zaman alacak. '' dedi.

Aslında Paderborn-Lippstadt Havalimanı'nın mali durumunun korona krizinden önce de iyi olmadığı, elde edilen gelirlerin operasyon ve yatırım maliyetlerini karşılamadığı kaydedildi.

Gelinen noktada havalimanının giderlerinin beklenen gelirlere uyarlanması durumunda havalimanının bir geleceğinin olabileceği ifade ediliyor. Bu nedenle havalimanı işletmesinin büyük ve sancılı bir personel tenkisatına gideceği ve bu amaçla iş konseyi ile görüşmelerin başladığı açıklandı.



Bu Haber 22.09.2020 - 16:44:02 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.