Pina Yarımadası'ndaki tartışmalı otel işte böyle olacak

Pina Yarımadası'ndaki tartışmalı otel işte böyle olacak
Bodrum Pina Yarımadası'ndaki tartışmalı otel projesinin sahibi Kadir Çankırı, TurizmGüncel’e yeni tesisi anlattı.


Eda Özsoy - TurizmGüncel


İşadamı Kadir Çankırı, kamuoyunda uzun süre tartışma konusu olan otelde gelinen son noktayı TurizmGüncel için değerlendirdi. Otelin bazı bölümlerinin yıkılarak projeye uygun hale getirildiğini belirten Çankırı, otelin Bodrum’un en büyük tesisi olacağını açıkladı.

“La Blanche Resort Spa olarak Bodrum’da 7. Sezonumuz. Bodrum’da iyi bir çizgi yakaladık. Sahip olduğumuz 330 oda ile yılda 130 bin geceleme yapıyoruz” diyen Kadir Çankırı, otelin özel plajının ve bin 500 metrekarelik havuzunun olduğunu kaydetti. Çankırı, “Deniz ve sahilimiz çok güzel. Özel bir dalgakıran yaptık. Dışarıda 2 metrelik dalgalar olduğunda bile müşteriler rahat ediyor. Bodrum sıralamasında da ilk 3 içindeyiz. Ciddi bir memnuniyet var. Aile oteli konseptindeyiz. Odalarımız büyük. Yüzde 90 puanlamamız var. Bu oteldeki başarımız bizim ikinci bir otel yapmamızı beraberinde getirdi” değerlendirmesini yaptı.



Kadir Çankırı, yeni tesis ile ilgili olarak ise şu bilgileri verdi:

LA BLANCHE ISLAND 520 ODALI OLACAK

“Bölgede konaklama sektörüne olan ihtiyacı göz önünde bulundurarak biz de yeni tahsisli arazimizde La Blanche Island’ı inşa etmeye başladık. Ama kamuoyundan takip ettiğiniz bazı sıkıntılar yaşandı. Kısmet olur da oteli bitirirsek 80 dönüm üzerine kurulu, 520 odalı olacak ve 520 personelin istihdam edileceği bir tesis olacak. Bu otelde yılda 250 bin geceleme düşünüyoruz. Ciddi büyüklükte sakin havuzları ve Aqua parkları olacak. Oteli çeşitli bölgelere ayırabiliyoruz. Herkese hizmet edebilecek bir tesis. Ana restoranın yanında 6 tane alacarte restoran olacak. Konsept olarak yine aile oteli konseptinde olacak.”



MALİYETİ 50 MİLYON DOLAR


Bu tesis 50 milyon dolara mal olacak ve Bodrum’a artı bir değer kazandıracak. Bodrum’un en büyük oteli olacak. Hilton var 500 odalı ama orada villa kısımları olduğu için bizim otelimiz kadar büyük değil. Etrafımızda 3 tane daha tahsis var. Otelde çocuk kulüpleri için de ayrı bölümler var. Otelin içinde aktivite alanları olacak. Yine baktığınızda 800 metrekareden oluşan alanıyla Bodrum’da ikinci büyük toplantı salonları da bu otelde yer alacak.

ÇOK KALİTELİ BİR PEYZAJ PROJEMİZ VAR


Otelin havalimanına yakın olması büyük bir avantaj olacak. Uçaktan inen turist 15 dakika sonra otele gelebilecek. Şu anda binlerce fıstık çamı ve binlerce bitki aldık. Bunlarla çok ciddi bir peyzaj yapacağız adaya... Şu anda çok kaliteli bir peyzaj projemiz var.





Bu Haber 10.09.2012 - 17:25:09 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • emin solak 01.02.2015 - 01:47

    Evet kadir bey iyi isler pesinde

  • hk emin 01.02.2015 - 01:46

    Bene calistim

  • mehmet enver 06.04.2014 - 12:48

    10.9.2012 17:25:09 Pina Yarımadasındaki tartışmalı otel işte böyle olacak başlıklı yazınıza (koryusuf77@hotmail.com 10.10.2012 00:12:44) adresiyle yazınıza yaptığım yorumun sitenizden kaldırılmasını rica ediyorum ilginiz için teşekkür ederim (mehmet enver)

  • nevzat basaran 24.11.2012 - 12:24

    turgutreisteki la blnache resort otelı acıldıgı gunden berı bulundugu bolgenın tum havasını degıstırmıstır. bence sonucun vaadlerın gerceklesmesnı bekleyıp bu yatırımın hem bodruma hemde turk turızmıne ne kadar katkısı olacagına ızın verilmelidir..

  • koryusuf77@hotmail.com 10.10.2012 - 12:12

    Kadir çankırı türkiyenin en kaliteli iş adamlarından biridir dolaysıyla yaptığı işlere ben şahsen kefilim.turgutreiste bulunan la blanche resort oteli bunun en açık örneğidir.mimari dehası ve yapı sektöründeki geçmiş referansı çankırı inşaatın abes işlerden uzak türkiyenin turizm dahil birçok alanında istihdam ve ekonomiye katkısı olan bir şirkettir,böyle büyük yatırımlarda işadamlarımızın önünü kesmeye yollarına taş koymaya yönelik adımlar ülke ekonomisine en büyük tahribat olarak bize geri dönecektir.

  • Nurten ROLLIER 13.09.2012 - 05:48

    Ne uzucu hala israrla cok guzel cok basarili diyip duruyoruz.Doga boylesine bir guzellikle bizden milyonlarca daha basarili ve guzeldi.Yine bir otel dikmeklemi basarili olunuyor.Bu hapi yuttuk guzel peki yan etileri ne olacak 520 oda 1040 kisi en az X gunde 2 dus 2080 dus veya kuvet doldurma ???SU TUKETIMI Bunun yanisira uretilen copler insan kirligili gurultu ulasim ......Saygideger meslek daslarim siz buna gelisme diyorsaniz helal olsun size.Antalya kiyilarina ,Izmir ve cevresine ,Alanya ve cevresine bakin ne dedigimi anlarsiniz.Otel kitligindan mi cikdik ......ne gaflet ALLAHIM

  • Zeynep Bayik 13.09.2012 - 08:33

    Herseyin en buyugunu yapmadan rahat edemiyoruz. 520 oda Kis sezonunda otel calisanlarina kolayliklar dilerim.

  • Serdar M. BAS 13.09.2012 - 06:53

    Tam bir ay binayi net goren bir noktada tatil yaptik ailecek. Turizimci olarak her baktigimizda bu is nasil cozulurde surdurulebilir bir cevre iliskisi yaratilir diye dusunduk durduk. Tum paydaslara saygili bir yatirimci ve mimar isi bakan ve gorenlerin tamamini mutlu edecek sekilde cozmus. Tebrikler...

  • BEYAZ 12.09.2012 - 10:35

    HAYALLERİMİZ VE ÖTESİNİ SUNDUNUZ DAHA DA ÖZELİNİ BU OTELDE DE BAŞARACAĞINIZA EMİNİZ. YOLUNUZ AÇIK OLSUN

  • SAYLI 12.09.2012 - 08:20

    Yaptiklarimiz yapacaklarimizin teminatidir.Kolay gelsin,basarilar.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.